Cockroach Labs, 278 milyon dolar yatırım alarak 5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Veritabanı pazarının hızla büyüyen isimlerinden biri olan Cockroach Labs, 278 milyon dolarlık F Serisi ile 5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Altimeter, Bond, Benchmark, Coatue, FirstMark, GV, Index Ventures, J.P. Morgan, Lone Pine Capital, Redpoint Ventures ve Tiger Global’in katılımıyla gerçekleştirilen finansman turuna
Greenoaks Capital öncülük etti.

Şirket için önemli bir dönüm noktası olan son finansman turu müşterilerinin üretim dağıtımlarındaki hızlı ilerlemelerinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Spencer Kimball, Ocak ayından bu yana şirkete yatırım yapmaya çok fazla ilgi olduğunu söyledi. Şirket ayrıca, Ekim ayında piyasaya sürdükleri sunucusuz bir ürünü beta olarak sunuyor.

Dünyanın en büyük teknoloji odaklı şirketlerinden bazılarıyla çalışan Cockroach Labs, 200’den fazla müşteriyle geniş ölçekte çalışıyor. Şirket, açık kaynak ekosisteminde gelişmiş veritabanı teknolojisi eksikliğinden dolayı hüsrana uğrayan küçük bir yazılım mühendisleri ekibi tarafından yeni nesil bir açık kaynak veritabanı sağlamak için 2015 yılında kuruldu.

CockroachDB artık 22.000’den fazla Github yıldızına ve 500’den fazla açık kaynak katılımcısına sahip. CockroachDB Serverless platformu, beta lansmanından yalnızca haftalar sonra 10.000’den fazla yeni kullanıcıyı kendine çekti. Şirketin müşterilerinin %50’den fazlası uygulamalarını CockroachDB Dedicated adındaki bulut hizmetinde çalıştırıyor.

Cockroach Labs, şu anda bulut yükleme tarafında Amazon ve Google ile ortaklık yapıyor ve 2022’de Microsoft Azure’u desteklemeyi planlıyor. New York, San Francisco ve Toronto’da ofisleri olan şirketin, ayrıca Denver, Seattle, Londra ve diğer şehirlerde ve ayrıca uzak Roachers’tan oluşan önemli bir dağıtılmış iş gücü var.

Güncel İçerikler