Belediye atıklarını geri dönüştürülebilir plastik maddeye dönüştüren UBQ Materials, 170 milyon dolar yatırım aldı

Çöp sahasına gidecek belediye katı atıklarını tamamen geri dönüştürülebilir bir plastik maddeye dönüştüren UBQ Materials, 170 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Lider iklim-pozitif termoplastik malzemelerinin geliştiricisi UBQ Materials, TPG Rise liderliğinde 170 milyon dolarlık bir finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

TPG’nin yatırımı, şirketin özel iklim yatırım fonu olan TPG Rise Climate ve uzun süredir devam eden, çok sektörlü yatırım fonu The Rise Fund aracılığıyla yapıldı. UBQ Materials tarafından aktarılan bilgilere göre finansman turu, Battery Ventures ve M&G’nin Catalyst stratejisi gibi diğer önde gelen yatırımcıların katılımını içeriyor.

Patentli bir dönüştürme işlemi kullanan UBQ Materials, tüm organikler de dahil olmak üzere, çöp sahasına gidecek belediye katı atıklarını tamamen geri dönüştürülebilir bir plastik madde olan UBQ’ya dönüştürür. İklim açısından olumlu, maliyet açısından rekabetçi ve sürdürülebilir bir madde olan UBQ, ahşap veya betonun bir alternatifi olarak tanımlanabilir. İnşaat, otomotiv, lojistik, perakende ve ürünlerin genel karbon ayak izini dengelemek için hem kendi başına hem de geleneksel yağ bazlı reçinelerle birlikte kullanılabilir.

Şirket, belediye atıklarını işlevsel termal plastiklere dönüştürmekle kalmıyor, aynı zamanda su kullanmayarak ve atık üretmeyerek enerji açısından verimli bir malzeme çözümü sağlıyor.

Yatırım, Hollanda’da 2022’nin sonunda faaliyete geçecek büyük ölçekli bir tesis ile başlayarak, artan talebi karşılamak için UBQ’nun küresel genişlemesini finanse edecek. Turdan elde edilen fonlar ayrıca, UBQ’nun sertifikaları, araştırmaları ve yeni ürünlerini desteklemek için kullanılacak.

UBQ Yönetim Kurulu Başkanı ve Eş CEO’su Albert Douer, “UBQ, metan emisyonlarının önlenmesi ve yoğun karbonlu hammaddelerin değiştirilmesi yoluyla hükümetleri, markaları ve büyük üreticileri sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmalarında destekleyebilir” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler