WhatsApp, sesli mesajlar için ön izleme özelliğini kullanıma sundu

WhatsApp'ın yeni özelliği sayesinde sesli mesajlarınızı sohbete göndermeden önce ön izleme seçeneği ile dinleyerek kontrol edebilirsiniz.

Meta’ya ait anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, kısa süre önce sesli mesajlar için bir ön izleme özelliği kullanıma sundu. Böylece artık ses kayıtlarınızı başkalarına göndermeden önce herhangi bir kusur içerip içermediğini kontrol etmek amacıyla dinleyebilirsiniz.

WhatsApp, özelliğin son haftalarda yavaş yavaş kullanıma sunulduğunu ve artık iOS, Android, web ve masaüstü dahil tüm platformlarda kullanılabileceğini söyledi. WhatsApp yardım sayfasına göre, bir kaydı bitirmek için durdur düğmesine bastıktan sonra sesli mesajı ön izleme seçeneği görünür. Daha sonrasında üçgen şeklindeki “oynat” ikonuyla sesli mesajın ön izlemesini yapabilir çöp kutusu simgesiyle silebilir veya gönder seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

WhatsApp, son zamanlarda sesli mesajlar ile ilgili birçok yeni özellik ve güncelleme piyasaya sürmüştü. Bu yılın başlarında sesli mesajların oynatma hızının ayarlanabilmesi için normal hıza ek olarak 1,5x ve 2x hız seçeneğini kullanıcılara sunmuştu. Ayrıca şirket, bir ses kaydını duraklatmanın ve devam ettirmenin de yakında mümkün olacağını bildirdi. Bu özelliğin iOS için WhatsApp’ın beta sürümünde mevcut olması bekleniyor.

Bütün bunlara ek olarak daha ilginç özellikler de yakında kullanıcılarla buluşabilir. WhatsApp, eylül ayında yaptığı bir açıklamada, bir sesli mesajı dinlemek yerine bir dökümünü okumanıza izin verebilecek yeni bir sesli çeviri özelliği geliştirmenin ilk aşamalarında olduğunu doğrulamıştı. Ekim ayında ise WABetaInfo, WhatsApp kullanıcılarının çok uzun zamandır beklediği bir gelişme olan diğer sohbetlere geçildiğinde sesli mesajları dinlemeye devam etme özelliğinin yolda olduğunu iddia etmişti.

Güncel İçerikler