Şirketlerin karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olan Sweep, 22 milyon dolar yatırım aldı

Karbon yönetim platformu Fransa merkezli Sweep, Balderton Capital liderliğinde 22 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketlerin tedarik zincirlerinde karbon emisyonu verilerini azaltmalarına yardımcı olan Sweep, A Serisi finansman turunda 22 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Balderton Capital liderliğinde gerçekleşen finansman turuna şirketin mevcut yatırımcılarından New Wave, La Famiglia ve 2050 katılım sağladı.

Karbon yönetim platformu Sweep, 2020 yılında Raphael Güller ve Yannick Chaze ile birlikte Delacour Raspal ve Nicolas Raspal tarafından Fransa’da kuruldu. Şirket, büyük kuruluşların büyük veri içgörüleri aracılığıyla karbon ayak izlerini azaltmalarını sağlıyor. Toplu kurumsal iklim eylemini geniş bir alana yayma misyonu edinen Sweep, büyük şirketlerin ekipleri birlikte emisyonları ölçmesine ve azaltmasına yardımcı olmak için kuruldu. Geçtiğimiz nisan ayında lansmanını gerçekleştiren girişim, kısa sürede güven dolu müşterilerin endüstri ortaklarının ve yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

Sweep, müşterilerinin herhangi bir sistem, hizmet veya veritabanı üzerinden yalnızca birkaç satır kodla bağlanmak için kullandıkları çeşitli API’ler sunar. Yaygın veri türleri arasında elektrik üretimi, arazi kullanımı, seyahat ve malzeme taşımacılığı gibi şeyler bulunur. Girişim, bir şirketin doğrudan ve dolaylı emisyonlarına ilişkin bütünsel bir genel bakış elde etmek için geniş ve farklı veri havuzlarını birbirine bağlar.

Küresel iklim felaketi şu anda birçok iş alanında gündemin üst sıralarında yer aldığından, şirketler çevresel etkilerini ele alma konusunda artan bir baskı altında. Birçok sektörde sürdürülebilirliğin iş ve yatırım için yeni standart olduğu iddia edilse de, birçok şirket bu alana ilgi göstermiyor veyahut hayata geçirilmeyen iyi niyetli sözler veriyor. Çoğu kuruluş, kapsamlı tedarik zincirleri ve emisyonların hesaplanmasının zor bir süreç olması sebebiyle iklim etkisi analizi yapmıyor. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda, Sweep müşterilerinin küresel iklim felaketi konusunda attığı adımların değerini takdir edebilmek mümkün.

Güncel İçerikler