Nike, kripto sanat dünyasına giriş yapmak için RTFKT’yi satın aldı

NIKE Inc., spor ayakkabılardan dijital eserlere eşsiz bir sanal ürün ve deneyim yaratmayı hedefleyen RTFKT'yi satın aldığını duyurdu.

NIKE Inc. bugün, yeni nesil koleksiyon ürünleri sunmak için en son yeniliklerden yararlanan lider bir marka olan RTFKT‘yi satın aldığını duyurdu. NIKE açıklamasına göre, satın alma işleminin maddi detayları ve şartları açıklanmayacak.

2020 yılında Benoit Pagotto, Chris Le ve Steven Vasilev tarafından kurulan RTFKT, geniş içerik üretici topluluklarına hizmet etmek için fiziksel ve dijital sınırları yeniden tanımlayan öncü ve yenilikçi bir markadır. Şirket, spor ayakkabılardan dijital eserlere eşsiz bir sanal ürün ve deneyim yaratmak için en son oyun motorlarından, NFT’lerden, blok zinciri kimlik doğrulamasından ve artırılmış gerçeklikten yararlanır.

Satın alma haberi, RTFKT için çok uygun bir zamanda geldi. Şirket, şu anda ayın en çok konuşulan NFT projelerinden olan “CloneX” kapsamında sanatçı Takashi Murakami ile kapsamlı bir avatar ortaklığı yapıyor. RTFKT ayrıca, spor ayakkabı tasarımları ve özel koleksiyon ürünleri üretiyor. Dijital gelişimi hızlandırmak için faaliyet gösterdiğini söyleyen şirket, 2020’de hizmetlerini halka açık metamarkete genişletmek için bir varlık oluşturdu ve hızlı bir büyüme gördü.

NIKE Inc.’in Başkanı ve CEO’su John Donahoe, “Bu satın alma, Nike’ın dijital dönüşümünü hızlandıran ve sporculara ve yaratıcılara spor, yaratıcılık, oyun ve kültürün kesişim noktasında hizmet vermemize olanak tanıyan bir başka adımdır” açıklamasında bulundu.

RTFKT kurucu ortağı Benoit Pagotto yaptığı açıklamada, “RTFKT markasını oluşturmak için eşsiz bir fırsat ve sevdiğimiz toplulukları oluşturmak için Nike’ın temel gücünden ve uzmanlığından yararlanmaktan heyecan duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler