Kurumlar arası mesajlaşmayı kolay hale getiren Mio, 8.7 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal ekiplerin Zoom Chat, Microsoft Teams, Slack ve Webex gibi platformlar aracılığıyla işbirliği yapmasına yardımcı olan Mio, 8.7 milyon dolar yatırım aldı.

Zoom Chat, Microsoft Teams, Slack ve Webex gibi farklı mesajlaşma hizmetleri kullanan kurumsal ekiplerin işbirliği yapmasına yardımcı olan bir girişim olan Mio, A Serisi finansman turunda 8.7 milyon dolar yatırım aldığını doğruladı.

Zoom ve Cisco Investments tarafından yönetilen tur, Goldcrest Capital, Eniac Ventures, Two Sigma Ventures, Khosla Ventures, Y Combinator ve Capital Factory gibi isimlerden katılım gördü.

Mio kurucu ortağı ve CEO’su Tom Hadfield, bir blog yazısında, yatırım haberini duyurdu. Hadfield, kaleme aldığı yazısında, kurucu ortağı James Cundle ile birlikte Mio’yu birleşik bir mesajlaşma ağı oluşturma vizyonuyla kurduklarını belirtti. Slack kullanan işletmeler  yalnızca Slack kullanıcılarıyla iletişim kurabiliyordu. Bunun çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu düşünen ikili, 2016 yılında Mio’yu başlattı.

Mio, Zoom Chat, Webex, Slack ve Teams gibi ekip işbirliği uygulamalarının kapsamlı API’lerini birleştirir ve Zoom ve Cisco gibi ortaklarla birlikte çalışır. Böylece Mio, Webex, Microsoft Teams, Slack ve son olarak Zoom arasında sorunsuz bir etkileşim kurulmasına olanak sağlamış olur.

Platform ayrıca, doğrudan mesajlaşma, grup sohbetleri ve kanallar aracılığıyla platformlar arası mesajlaşmayı mümkün kılar. Kullanıcılar, mesajları düzenleyebilir, silebilir, mesaj dizileri ve emoji gönderebilir, kullanıcılardan bahsedebilir ve dosya yükleyebilirler. Hadfield, ekibin son birkaç yılını mesajlaşma istemcileri arasındaki temel farklılıkları yönetmek gibi teknik zorluklarla uğraşarak geçirdiğini söyledi.

Mio, Google Chat, Workplace ve Symphony gibi ek hizmetlere destek ekleyerek hizmetini geliştirmek için yeni sermayeyi kullanmayı planlıyor. Şirket ayrıca, kullanıcıların iletişim durumlarını hizmetler arasında senkronize etmelerini sağlayacak yeni bir birleşik durum özelliği başlatmayı planlıyor.

Güncel İçerikler