Etkinlik ve deneyim yazılımları geliştiren Easol, 25 milyon dolar yatırım aldı

Yaklaşık 130 ülkede kullanılmak üzere etkinlik ve deneyim yazılımları geliştiren Easol, 25 milyon dolar yatırım aldı.

Üçüncü taraf şirketlerin rezervasyon yapmaları için kullanabilecekleri etkinlik ve deneyim yazılımları geliştiren Easol, 25 milyon dolar yatırım aldı. Tiger Global tarafından yönetilen A Serisi finansman turu, Notion Capital, Foundation Capital, Y Combinator ve FMZ Ventures gibi isimlerden destek gördü.

Easol kendini 130’dan fazla ülkede yeni bir organizasyon işletmesi dalgasına güç veren küresel bir şirket olarak tanımlıyor. Çok uluslu büyük şirketlerden bağımsız içerik üreticilerine kadar uzanan mevcut müşterileri arasında Wanderlust, Ibiza Rocks, Global Cycle Network, Untravelled Paths ve Envision Festival yer alıyor. Easol, web sitesi oluşturucu, rezervasyon ve rezervasyon araçları ve ödeme eklentileri içeriyor.

Eşi Lisa Simpson ile birlikte Londra merkezli girişimin kurucu ortağı ve CEO’su olan Ben Simpson, yaptığı açıklamada, “Lisa ve ben, kendi deneyimlerimizi yürütürken yıllarca süren hayal kırıklığının ardından 2017’de Easol’u inşa etmek için yola çıktık” sözlerine yer verdi. Simpson, şirketin 2020’de seyahat kısıtlamaları nedeniyle sıfır gelir elde ettiğini belirtti. Buna rağmen Easol, geçtiğimiz yıl önemli bir büyüme kaydetti. 2021 yılında platformundaki harcama tutarını 50 kat artırmayı başaran şirket, 2022 yılında büyümesini üç katına çıkarmak için iddialı hedefler belirledi.

Mart 2021’de 4.5 milyon dolarlık tohum finansmanını duyuran Easol, 25 milyon dolarlık son finansmanın, deneyim ve seyahat pazarına yönelik önemli bir talebi ortaya çıkarmak için sunduğu potansiyele işaret ettiğini vurguluyor. Simpson, etkinlik katılımcılarının çoğunluğunun Kuzey Amerika ve Avrupa dışından olmasına rağmen, yazılımının yaklaşık 130 ülkede kullanıldığına dikkat çekti.

Güncel İçerikler