Yerli oyun stüdyosu Tiplay Studio, 25 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı

Yatırım turuna Re-Pie öncülük etti. Finansman, şirket bünyesinde faaliyet gösteren stüdyoların ve bir oyun girişimi ivmelendirme programı olan oFON'un büyümesini hızlandıracak.

Büyük kitleler için muhteşem oyunlar üretmeye adanmış bir oyun geliştirme ekosistemi olan tiplay studio bugün Seri A yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Re-Pie öncülüğündeki yatırım turunun diğer öncü yatırımcıları arasında Kerim Kotan ve Saruhan Tan yer aldı.

Finansman nitelikli personelin işe alınması ve yetenekli ekiplerin oFON’a dahil edilmesi için kullanılacak olup bu sayede şirketin ürün yelpazesi ve ekosistemdeki dijital ayak izi daha da geniş bir alana yayılacak. tiplay studio tarafından geliştirilen bir teknoloji ve dünyanın ilk uzaktan oyun geliştirme platformu olan Online WorkSpace’in (OWS) teknik ve operasyonel özelliklerinin iyileştirilmesi için de kaynak ayrılacak.

tiplay studio CEO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Umut Ermeç: “Kurulduğumuz günden beri inanılmaz bir özveri ve inançla çalışan ekibimiz sayesinde önemli bir dönüm noktasındayız. Bu başarıyı ortaya çıkaran değerli ekip arkadaşlarıma, kurucu ortaklarımız Ahmet Öney ve Osman Tutum’a, ilk günden beri bize inanan yatırımcılarımıza ve Türkiye’nin dört bir yanından bizi destekleyen oyun severlere tiplay studio adına teşekkür ederim. Her biri alanlarında lider olan seçkin yatırımcıların kaydettiğimiz ilerlemeyi fark etmesinden ve dünyadaki en iyi oyun geliştirme ekosistemini yaratma vizyonumuzu desteklemesinden dolayı gurur duyuyoruz. Bu yatırım farklı tür ve platformlarda faaliyet gösteren stüdyolarımızı ve ivmelendirici programımızı güçlendirmemize imkan vererek harika yeni oyunlar üretmemizi sağlayacak.”

tiplay studio Kıdemli Yönetim Kurulu Danışmanı ve Yatırımcısı Kerim Kotan: “tiplay studio’nun oyun geliştirme alanında büyük bir bölgesel ekosistem ve güç merkezi olmak için beklentilerin çok ötesinde bir performans sergilemesinden ve değerlemesini kuruluşundan bu yana 100 katın üzerinde artırmış olmasından dolayı gerçekten gurur duyuyorum.”
Re-Pie Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kurucu Ortağı Mehmet Ali Ergin: “X”.
tiplay studio Hakkında

2019 yılında Denizli’de kurulan ve an itibarı ile 45 kişiye istihdam sağlayan tiplay studio, hypercasual, arcade idle ve Snap oyunlarının da içinde olduğu farklı tür ve platformlarda oyun geliştiren ve yüksek büyüme hızına sahip bir oyun geliştirme şirketidir. tiplay studio şimdiye kadar dört hit oyun çıkardı; Water Shooty ve Car Restoration 3D tiplay studio çatısı altındaki stüdyolar, Joust Run ve Dodge Master ise Rollic (Zynga) tarafından desteklenen bir ivmelendirici program olan oFON bünyesindeki ekipler tarafından geliştirildi. tiplay studio, bünyesindeki stüdyoların ve oFON ekiplerinin fikir oluşturma, iterasyon ve kalite kontrol vb. oyun geliştirme süreçlerini uzaktan yönetmelerini sağlamak için Online WorkSpace (OWS) adlı bir teknoloji de geliştirdi. Şirketin ikisi Denizli’de ve biri İzmir’de olmak üzere üç fiziksel ofisi bulunmaktadır.

Güncel İçerikler