Kadınlara yönelik abonelik modelli ürünler sunan yerli girişim BEIJE, 600 bin dolar tohum yatırım aldı

Regl olan bireyler için kurulmuş, abonelik ile çalışan bir menstrüel ürün markası BEIJE; tohum turda Global Founders Capital, Mert Özbilek, İzer Saporta ve Seymur Saporta'dan 600 bin dolar yatırım aldı.

Yerli girişim BEIJE; kadınlara yönelik kurulmuş, abonelik ile çalışan bir menstrüel ürün markasıdır.

Stratejik ve finansal hedeflerine ulaşabilmeyi kolaylaştıracak bu tohum turunu; Revolut, Brex, Personio, Instrafreight, Funding Circle gibi şirketlerin yatırımcısı olan Global Founders Capital’dan aldığı 600 bin dolarlık yatırım ile kapattı. Ayrıca bu tura; GFC’nin yanı sıra; Mert Özbilekİzer Saporta ve Seymur Saporta da melek yatırımcı olarak katıldı.

Doruk AkpekEren Üngör ve Naz Özbek tarafından BEIJE; Kullanıcıların, web sitesi üzerinden organik menstrüel ürün seçeneklerinden kendi regl dönemlerine özgü bir paket oluşturmalarına olanak sağlıyor; bu paketlerini 2 ayda bir, kargo dahil market fiyatlarında düzenli olarak kapılarına ulaştırıyor. Yaptığı her satıştan elde ettiği kârın yüzde 8’ini aboneleri adına, regl yoksulluğunu sonlandırmak için çalışan kuruluşlara bağışlıyor.

BEIJE; kaliteli ürünleri ulaşılabilir fiyatlarda kullanıcılar ile buluşturmanın yanı sıra, menstrüasyonun tabusal bir konu olmaktan çıkması, regl olan bireylerin kendilerini daha özgür ifade edebilmeleri ve menstrüel sağlık konusunda doğru bilgilere erişimin kolaylaşması için de çalışıyor.

Sosyal medya kanalları ve multimedya platformu DÖNGÜ aracılığıyla; menstrüasyon, cinsel ve üreme sağlığından, psikososyal ve sosyokültürel konular hakkında paylaşımlar yapıyor, kişilerin kendi tecrübelerini birbirleriyle özgürce paylaşabilecekleri bir alan yaratmaya çalışıyor.

Yatırım ile ilgili GFC Partner’ı Onur Erbay: “BEIJE, olağanüstü bir kurucu takımın ve bu takımın oluşturduğu duyarlı bir çalışma kültürünün eseri. Günümüzde ürününden ve finansallarından fazlasını ifade eden markalara da çok güzel bir örnek… Umarım, yakında markayı tüm Türkiye, daha sonrasında da Türkiye dışındakiler tanıyacak. BEIJE, GFC İstanbul ofisinin de ilk yatırımı; bu yüzden hep çok özel olacak” diyor.

BEIJE ekibi; yatırım ile beraber BEIJE’in hem teknolojik hem de pazarlama tarafına yoğunlaşmayı, sonrasında ise hızla yurtdışına açılmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler