Podcast ve sesli eğlence abonelik hizmeti Podimo, 78 milyon dolar yatırım aldı

Ana dildeki içeriğe odaklanan ve 20 ülkede mevcut olan podcast ve sesli eğlence abonelik hizmeti Podimo, 78 milyon dolar yatırım aldı.

Kopenhag merkezli bir podcast ve sesli eğlence abonelik hizmeti olan Podimo, B Serisi finansman turunda 78 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirket, son finansmanın ardından toplamda 115 milyon dolar toplamış oldu.

83North ve Highland Europe tarafından yönetilen turda Chr. Augustinus, Heartcore, Saban Ventures, Headline ve Possible Ventures gibi isimler de karşımıza çıkıyor.

2019 yılında Morten Strunge, Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse ve Eva Lægdsgaard tarafından kurulan Podimo, birinci sınıf ses platformu aracılığıyla ABD’den ve dünyanın dört bir yanından 950’den fazla orijinal podcast ve sesli kitap ile podcast’ten oluşan bir dizi sunuyor. Podimo, içerik oluşturucularla “kullanıcı merkezli” bir gelir paylaşım modeli işlettiğini ve şirketin, abonelerin her ay dinlediği içeriğe dayalı olarak üyelik ücretlerini paylaştığını söylüyor. Şirket şu anda, iHeartMedia, Amazon Wondery, Alman ses platformu FYEO ve Norveçli suç romancısı Jo Nesbø gibi yaratıcılarla ortaklıklara sahip.

Podimo kurucusu ve CEO’su Morten Strunge yaptığı açıklamada, yerel pazarların ana dillerindeki içeriğe odaklanarak stratejik bir adım attıklarını ve bu sektördeki önemli bir boşluğu kapattıklarını söylüyor. Podimo, kişisel önerilere odaklanarak dinleyiciler için bir sonraki dinlenecek içeriği bulmayı kolaylaştırıyor.

Kopenhag, Berlin, Barselona, ​​Madrid, Londra, Amsterdam, Mexico City, Oslo ve Vilnius’ta ofisleri bulunan Podimo’nun abonelik hizmeti şu anda Danimarka, Almanya, İspanya, Norveç ve Latin Amerika dahil olmak üzere toplamda 20 ülkede mevcuttur. 8 farklı ülkeden 100’den fazla kişiden oluşan bir ekibe sahip olan şirket, şu anda birçok pozisyonda işe alım yapıyor.

Güncel İçerikler