Elektrikli araç hızlı şarj şebekesi Ionity, 783 milyon dolar yatırım aldı

BlackRock Global ve mevcut hissedarlarından 783 milyon dolar yatırım alan Ionity, Avrupa genelinde şarj istasyonlarını genişletmeyi hedefliyor.

Elektrikli araç hızlı şarj şebekesi olan Münih merkezli Ionity, BlackRock Global ve mevcut hissedarlarından 783 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

2017 yılında mobilitenin ve otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirmek için kurulan ve sahipleri arasında Daimler AG ve Volkswagen Group‘un da bulunduğu şirket, ultra yüksek hızlı elektrikli otomobil şarj istasyonları kuruyor. Ionity, Hyundai Motor Group, Ford ve BMW‘yi içeren büyük otomobil üreticileri koalisyonu arasında bir ortak girişim olarak kurulmuştu. Şirket, yeni sermayesini 2025 yılına kadar şarj noktası sayısını 7.000’e çıkarmasına ve Avrupa genelinde müşteri şarj deneyimini geliştirmesine yardımcı olması için kullanmayı planlıyor.

Ionity yaptığı açıklamada, genişlemesinin konfor ve daha iyi bir şarj deneyimi için yenilikçi bir istasyon konseptinin kullanıma sunulmasını içerdiğini söylüyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre yeni şarj noktaları sadece otoyollarda değil, aynı zamanda
büyük şehirlerin yakınında ve yoğun ana yollar boyunca yer alacak. Ayrıca, yüksek şarj talebi olan güzergahlarda mevcut konumlar ek şarj noktaları ile donatılacak.

Fosil yakıtla çalışan arabaların çoğu, önümüzdeki on yıl içinde elektrikli araçlarla değiştirileceğinden, Avrupa Birliği mevzuatına uygun, %100 güçle çalışan şarj altyapısının hızlı bir şekilde genişletilmesi yenilenebilir enerji açısından oldukça önemli. Ionity, 2017 yılından bu yana bu süreçte öncü bir rol üstlendiğini iddia ediyor. Şirket şu anda Avrupa genelinde 24 ülkede otoyollar boyunca 1.500’den fazla şarj noktası işletiyor ve bu sayıyı 2025 yılına kadar 7.000’e çıkarmayı hedefliyor. Genel merkezi Almanya’nın Münih kentinde olan şirket ayrıca Norveç’in Oslo kentinin dışında ek bir ofise sahiptir.

Güncel İçerikler