250 milyon dolar yatırım alan Deliverr, 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

San Francisco merkezli e-ticaret teslimat şirketi olan Deliverr, pazartesi günü yaptığı açıklamada yeni bir finansman duyurdu. E Serisi fonlamada 250 milyon dolar yatırım alan şirket, bu son gelişmenin ardından 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Deliverr, küçük ölçekli şirketlerden çok kanallı büyük e-ticaret perakendecilerine kadar herhangi bir satıcının aynı gün veya ertesi gün e-ticaret teslimatlarını gerçekleştiriyor. Shopify, Walmart, Amazon, eBay ve Target gibi platformlarda sipariş karşılama hizmetleri sağlayan şirket, hızlı ve güvenilir sipariş karşılamanın teslimatlarının daha hızlı gerçekleşmesini bekleyen müşteriler için olumlu müşteri deneyimleri yarattığını söylüyor.

Deliverr’in açıklamasına göre müşterilerin ücretsiz ve hızlı teslimat vaatlerini gördüklerinde bir ürünü satın alma olasılıkları yükselirken, teslimat süreleri yavaş olan ürünlerde ise satın almaktan vazgeçip diğer mağazaları tercih ediyorlar. Deliverr, iddialı bir ifadeye yer vererek ertesi gün teslimat sunmayan satıcıların “geride kalma ve müşteri kaybetme riskiyle karşı karşıya” olduklarını vurguluyor.

Bu yıl içinde ertesi gün teslimat hizmetini başlatan şirket, envanterlerini büyük nüfus merkezlerinin yakınında yerelleştirdiği için artık ertesi gün teslimatla 100 milyon Amerikalıya ulaşabiliyor. Pek çok farklı satış kanalıyla tamamen entegre olan Deliverr, yalnızca 2021 yılında 9 yeni satış kanalıyla entegre olduğunu ve en son Etsy ile ortalık sağlayarak Deliverr’daki satıcıların 86 milyon yeni müşteriye ulaşabilmelerine olanak tanıdığını söylüyor.

Yeni sermayeyi misyonunu desteklemek için kullanmayı planlayan Deliverr, tüm satıcılara her zaman olduğu gibi hızlı, uygun fiyatlı ve güvenilir e-ticaret gerçekleştirmenin “süper gücünü” vermeye çalışacağını belirtiyor. Deliverr ayrıca, ticaret merkezinin sayısında ve çeşitliliğinde de büyüme kaydederken, ekibinin büyüklüğünü iki katına çıkardı ve dünya çapında ofisler açtı.

Güncel İçerikler