Tüketici robotu şirketi iRobot, hava temizleyicileri üreticisi Aeris’i satın aldı

Dünyanın önde gelen tüketici robotu şirketi iRobot, birinci sınıf hava temizleyicileri sağlayıcısı olan İsviçre merkezli özel şirket Aeris Cleantec AG‘yi 72 milyon dolar nakit karşılığında satın aldığını duyurdu.

2015 yılında kurulan Aeris Cleantec, dünya çapındaki tüketicilerin evlerindeki genel hava kalitesini iyileştirmek için güvendiği bir dizi yüksek kaliteli, yüksek performanslı hava temizleyici tasarlar ve satar. HEPA filtreleme sistemi kullanan Aeris, hava temizleyicileri ile alerjenler, duman, kokular ve evcil hayvan tüyü gibi çok çeşitli kirleri sessizce ortadan kaldırarak genel hava kalitesini artıyor.

Kullanıcılar, Aeris mobil uygulamasıyla hava temizleyicilerini etkinleştirebilir, fan hızını kontrol edebilir, iç ve dış hava kalitesini karşılaştırabilir ve cihazı kendi ihtiyaçlarına göre çalışacak şekilde diğer akıllı teknolojilerden daha fazla yararlanabilirler.

iRobot, şirketin pazara giriş ve inovasyon stratejisine tam olarak entegre olduktan sonra, Aeris ürün tekliflerine yeni özellikler ve işlevler ekleyerek bunları mevcut bağlantılı ev robotları ekosistemiyle entegre etmeyi planlıyor.

iRobot Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Colin Angle yaptığı açıklamada, Özellikle pandemi, daha temiz ve daha sağlıklı bir ev sürdürmenin değeri konusunda daha fazla tüketici bilinci oluşturduğundan, Aeris ürünlerinin büyüme potansiyeli konusunda oldukça hevesliyiz” sözlerine yer verdi.

iRobot yaptığı açıklamada, Grand View Research tarafından yapılmış olan bir araştırmanın verilerine yer verdi. Araştırmaya göre, küresel konut tipi hava temizleyici pazarının 2020’de 3,4 milyar dolardan 2027’de 6,7 milyar doların üzerine çıkarak sağlam bir büyümenin keyfini sürmesi bekleniyor. Satın alma işlemi, iRobot’un dünyanın en verimli robotlarını oluşturma ve hayatı daha kolay hale getiren akıllı ev yenilikleri geliştirme vizyonunu destekliyor. 2002 yılında ev robotu temizleme kategorisini yaratan iRobot, bugün dünya çapında 30 milyondan fazla robot satan küresel bir kuruluştur.

Güncel İçerikler