200 milyon dolar yatırım alan Grammarly’nin değerlemesi 13 milyar dolara ulaştı

Her gün yaklaşık 30 milyon kişi tarafından kullanılan otomatik yazı düzenleme aracı Grammarly, 200 milyon dolar yatırım alarak 13 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Yazma konusunda yapay zeka destekli bir otomatik düzenleme aracı sunan San Francisco merkezli Grammarly, Baillie Gifford tarafından yönetilen finansman turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu finansman ile birlikte şirketin değerlemesi 13 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Fonun büyük bir kısmının yapay zeka teknolojisini ve ürününü geliştirmek için kullanacağını belirten şirket, dijital öncelikli dünyada insanların iletişim kurmasına yardımcı olma misyonunu benimsemeye devam ediyor. Grammarly ayrıca, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş iletişim geri bildirimi sağlamak için doğal dil işleme ve makine öğrenimi teknolojisini geliştirmeye devam edecek.

Ücretli ve ücretsiz hizmet sunan Grammarly, her gün yaklaşık 30 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Ücretsiz hizmeti yazım yanlışları, dil bilgisi hataları ve gereksiz kelimeleri tespit ederken ücretli abonelik hizmeti ise intihalleri tespit ediyor ve kullanıcılara ek öneriler sunuyor.

Bu hafta başında Mac ve Windows’da kullanılmak üzere masaüstü uygulamasını piyasaya süren Grammarly, artık her yerde erişilebilir olma yolunda ilerliyor. Masaüstü uygulaması, Microsoft Office, Slack, Discord, Jira ve daha fazla uygulamaya entegre olabiliyor ve tarayıcı uzantılarıyla ilişkili teknik engelleri aşabiliyor. Bugün Grammarly, e-posta istemcileri, kurumsal yazılımlar ve kelime işlemciler dahil olmak üzere 500.000’den fazla uygulama ve web sitesinde çalışıyor.

En son 2019 yılında 1 milyar dolar değerleme ile 90 milyon dolar yatırım alan şirket, bugünkü finansman turuyla pandemi döneminde zorunlu olan uzaktan eğitim nedeniyle kadar büyüdüğünü kanıtlamış oldu. San Francisco, Kiev, New York ve Vancouver’da ofisleri bulunan Grammarly, 600’den fazla kişiden oluşan bir ekibe ev sahipliği yapıyor.

Güncel İçerikler