Fiziksel engelli insanlar için sezgisel bir beyin izleme kulaklığı geliştiren Cognixion, 12 milyon dolar yatırım aldı

Bir nöral arayüz girişimi olan Kaliforniya merkezli Cognixion, 12 milyon dolar yatırım aldı.

Fiziksel engelli insanlar için sezgisel bir beyin izleme kulaklığı ve arayüzü tasarlayan bir girişim olan Cognixion, 12 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı. Prime Movers Lab tarafından yönetilen yatırım turuna Northwell Health, Amazon Alexa Fund ve Volta Circle katılım sağladı.

Bir nöral arayüz girişimi olan Santa Barbara, Kaliforniya merkezli Cognixion, fiziksel engelli yüz milyonlarca insan için konuşma ve akıllı ev kontrollerinin kilidini açan yapay zeka destekli arayüzler geliştiriyor. Şirketin cihazı olan Cognixion ONE, etkileşimli nesneler üzerinde görsel sabitleme ile ilişkili kullanıcının beyin dalgalarından gelen sinyalleri algılar ve AR/XR uygulamalarının ses olmadan kontrolünü sağlar. Önde gelen araştırma yazılımlarıyla bütünleşen cihaz, beyindeki görsel korteksi uyaran ve kontrol sinyallerini AR uygulamasına geri gönderirken aktivitesini okuyan kapalı döngü bir cihazdır.

Cognixion, nörogelişimsel bozukluklardan ve beyin ve omurilik yaralanmalarından etkilenenler de dahil olmak üzere insanlar için yapay zeka destekli yardımcı teknoloji ve faydalı uygulamalar sunuyor. Şirket, Cognixion ONE cihazına ek olarak, iletişim kurmayı tanıma ve tahmin etmede daha verimli hale getiren yapay zeka destekli bir dil sistemi geliştiriyor. Böylece bir Cognixion kullanıcısı, doğrudan Amazon Alexa ile arayüz kurabilecek, çevreleriyle etkileşim kurmak ve akıllı cihazları kontrol etmek veya haberlere, müziklere, bilgilere ve daha fazlasına erişmek için kulaklıktaki akıllı asistanın işlevlerine erişebilecek.

Cognixion CEO’su ve kurucu ortağı Andreas Forsland yaptığı açıklamada, “Tüm geliştirme süreçlerimizde danışma konseyi olarak yer alan yaklaşık 150 kullanıcı, klinisyen ve bakıcıdan oluşan bir grubumuz var, bu nedenle bu gruptan sürekli olarak çok zengin geri bildirimler alıyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler