Twitter, Tweet dizilerini okumayı kolaylaştıran Threader uygulamasını satın aldı

Tweet dizilerinin makale formatında okunmasını kolaylaştıran bir uygulama olan Threader, Twitter tarafından satın alındı.

Twitter, pazartesi günü yaptığı açıklamada Tweet dizilerini toplu bir şekilde makale formatında okunmasını kolaylaştıran Threader uygulamasını satın aldığını duyurdu. İki şirket arasındaki anlaşmanın finansal detaylarına dair bir bilgi aktarılmadı.

Threader, Twitter’da yer alan Tweet dizilerinin toplu bir şekilde ve makale formatında okunmasını kolaylaştırmak için 2017 yılında Fransa’da kuruldu. Kullanıcılar, derlenmesini istedikleri favori Tweet dizilerine yanıt olarak “compile” yazıp ve Threader’ı etiketleyerek uygulamayı kullanabiliyorlar. Threader ise atılan Tweet sonrasında makale formatına dönüştürdüğü tweet dizisini kullanıcıya sunuyor.

Twitter, geçtiğimiz günlerde kullanıma sunduğu ücretli abonelik ürünü olan Twitter Blue içerisinde de okuyucu modu olarak adlandırılan bir özellik sunduğunu duyurmuştu. Kullanıcı deneyimini geliştiren özellikler sunan Twitter Blue, şirketin açıklamasına göre ilk olarak ABD ve Yeni Zelanda’da piyasaya sürüldü.

Threader bir blog yazısında yaptığı açıklamada, satın almanın bir parçası olarak, Threader’ın 15 Aralık 2021‘de kapanacağını belirtti. Aralık ayında kullanımdan kalkacak olan Threader, Twitter Blue’nun bir parçası olarak kullanılabilen benzer bir okuma deneyimi sunacak. Kullanıcılar, Twitter Blue aracılığıyla uzun Tweet dizilerini daha kolay okunan bir deneyime dönüştüren Reader ve sevilen Tweet dizilerinin kaydedilip düzenlenmesini sağlayan Yer İşaretleri gibi özelliklere erişebilecekler. Threader deneyimini bundan sonra da sürdürmek isteyen kullanıcılar ayda 2,99 ABD doları karşılığında Twitter Blue’ya abone olabilecekler.

Ücretli bir hizmet sunan ve mevcut tüm abonelikleri sonlandırdığını belirten Threader, 15 Aralık’a kadar premium tüm özelliklerin açık olduğunu duyurdu. Yıllık premium aboneliğe sahip olan kullanıcılar, kısmi bir geri ödeme alabilecek; iOS’ta yıllık aboneliğe sahip olan kullanıcılar ise Apple’dan geri ödeme talebinde bulunabilecekler.

Güncel İçerikler