Sürücülerin park yeri bulmalarını kolaylaştıran girişim Parkamo, 2.1 milyon euro yatırım aldı

Sürücülere gerçek zamanlı park yeri müsaitliği göstererek kentsel tıkanıklığı çözmeye yardımcı olan Parkamo, 2,1 milyon euro yatırım aldı.

Sürücülerin park yeri bulmalarını kolaylaştıran Münih/Stockholm merkezli Parkamo, Aggregate Media liderliğinde yönetilen Seri A finansman turunda 2,1 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Parkamo, sürücülerin mevcut park yerlerini aramasına, karşılaştırmasına ve ödeme yapmasına olanak tanıyan bir uygulama aracılığıyla kentsel tıkanıklığı çözmeye yardımcı oluyor. Parkamo şu anda yalnızca 20 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor olsa da özel garajı olmayan sürücülerin park yeri bulmak için dakikalarını harcaması artık her büyükşehirde karşılaşabileceğimiz evrensel bir sorun. Şirketin açıklamasına göre, ortalama olarak Almanya’daki her sürücü yılda yaklaşık 41 saat park yeri arayarak harcıyor ve her seferinde fazladan 4,5 kilometre daha gidiyor. Şehirlerdeki trafiğin %30’a kadarının park arama trafiğinden kaynaklandığını belirten girişim, 2019 yılında bu soruna çözüm bulmak amacıyla yola çıktı.

Şu anda 4380 şehirde faaliyet gösteren Parkamo, bu yıl içinde müşteri sayısını ikiye katladığını belirtiyor. Girişim, “bul ve park et” seçeneği ile sürücülerin ücretsiz park yeri bulmalarını kolaylaştırarak zamandan ve stresten tasarruf etmelerini sağlıyor. Sürücüler, gerçek zamanlı olarak park yeri müsaitliği tahminini görmek için uygulamayı kontrol edebilir.

Çok sayıda park işletmecisi veya sahibiyle ortaklığa sahip olan şirket, işletmelere ve müşterilerine tam entegre bir mobil park ve ödeme çözümü sunarak verimliliği artırmayı taahhüt ediyor.

Şirket ayrıca kullanıcılarına park yerlerini kiralayarak gelir elde etme seçeneği sunuyor. Böylece kullanıcılar kullanmadıkları zamanlarda park yerlerini kiralayabiliyor ve para kazanabiliyorlar. Bunun için park yeri sahipleri Parkamo tabelalarından istedikleri bir tanesini seçerek park yerini uygulamaya ekleyebiliyor ve ilgilenen insanlarla iletişim kurabiliyorlar.

Güncel İçerikler