Yerli RPA girişimi Robusta Cognitive Automation, T-Gate liderliğinde 7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Dünyada en hızlı büyüyen iş yazılımları dalı olan Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) alanında yeni kuşak ürün geliştiren Robusta Cognitive Automation, T-Gate liderliğinde yatırımcılarla buluştu.

2017 yılında Murat Dayanıklı ve Mustafa Orakçı tarafından kurulan Robusta, 2019 yılında Aydın Ersöz ve Ümit Atalay’ın ortaklığı ve yatırımı ile güçlenmişti.

Robusta’nın geliştirdiği RPA platformu, süreç odaklı yaklaşımıyla tekrar eden kural bazlı süreçlerin otomasyonunu gerçekleştirerek her ölçekteki kuruma verimlilik, hatasızlık, tasarruf gibi olanaklar sağlıyor ve kolay kullanımı ile öne çıkıyor. Robusta RPA platformu, birçok yapay zekâ özelliğine sahip bir ürün olarak, bilişsel otomasyon için fırsatlar sunuyor.

2021 yılı içerisinde 50’yi aşkın müşteriye ulaşan Robusta, T-Gate liderliğinde sağlanan finansman ile başta Avrupa olmak üzere global pazarda büyümeyi amaçlıyor.

4 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen yatırımcı kokteylinde konuşan Robusta Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dayanıklı, “RPA teknolojisi ile farklı sektörlerden çeşitli büyüklükteki şirketlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunuyoruz” dedi. Murat Dayanıklı, “Kodlama bilgisi gerektirmeyen ürünümüz ile finanstan üretime, sağlıktan hizmet sektörüne kadar birçok alanda müşteri sayımızı artırarak 2022’de yakaladığımız bu ivmeyi daha yukarıya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Robusta Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Ersöz, şirkete sermaye artışı ile giren yatırımın globalleşme planları çerçevesinde kullanılacağını belirtti. Bu yatırım turu ile sektörün önemli kanaat önderlerinin yeni hissedar olarak katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ersöz, sermaye işlemlerine liderlik eden T-Gate’e, gerçekleşen bu başarılı işlem için teşekkür etti.

Turkish Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Murat Arığ, konuşmasında, T-Gate çatısı altında gerçekleşen, girişimci ile yatırımcıyı buluşturan bu ilk işlem için düşüncelerini; “Robusta’yı doğru yatırımcı kitlesi ile buluşturduğumuza inanıyoruz. Şimdi ilk hedefimiz Robusta’nın dünyanın Fintech merkezi olan Londra’ya açılmaları için gerekli çalışmaları başlatmak.” şeklinde ifade etti.

Güncel İçerikler