Sağlık teknolojisi girişimi Color, 4,6 milyar dolar değerleme ile 100 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık programlarını daha erişilebilir hale getirerek önleyici sağlık ve bulaşıcı hastalık yönetimi için araçlar sağlayan Color, 4,6 milyar dolar değerleme ile 100 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık teknolojisi girişimi Color, 4,6 milyar dolar değerleme üzerinden E Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı. Toplamda 378 milyon dolar yatırım alan şirket, yeni sermayenin özellikle şirketin sağlık hizmetlerinde son teknolojiyi sunan yeni programlar sunmasına yardımcı olmasını hedefliyor.

Kindred Ventures ve T. Rowe Price tarafından yönetilen E Serisi yatırım turuna General Catalyst, Viking Global Investors ve Emerson Collective gibi mevcut yatırımcılar da katılım sağladı.

2013 yılında kurulan Color, son iki yılda işverenler, hükümetler ve okul sistemleri için Ulusal Sağlık Enstitüleri ile birlikte 16 eyalette ve federal olarak temel sağlık hizmeti programlarını başarıyla uyguladığını söylüyor. Color, önleyici sağlık ve bulaşıcı hastalık yönetimi için testler, aşılar ve diğer hizmetler dahil olmak üzere araçlar sağlar ve ülkedeki en büyük okul sınav programından sorumludur.

Sağlık programlarını daha erişilebilir hale getirerek önleyici sağlık ve bulaşıcı hastalık yönetimi için araçlar sağlayan girişim, insanların sağlık hizmetlerine daha hızlı erişmesine yardımcı olmak için halk sağlığı merkezleri, işverenler ve üniversiteler dahil olmak üzere yaklaşık 1.000 kuruluşla ortaklık kurdu. Şirketin ortakları arasında Salesforce, Ulusal Sağlık Enstitüleri, Kaliforniya eyaleti ve Thermo Fisher Scientific gibi kuruluşlar yer alıyor.

Şu anda ülkedeki K-12 okulları için en büyük COVID-19 test programını yürüttüğünü söyleyen Color, ülke genelinde 6.500’den fazla test ve 500 aşılama bölgesini destekliyor. Son finansman turuyla Color, insanların sağlık ihtiyaçları için tarama, teşhis ve tedavilere erişmelerine yardımcı olarak erişilebilir halk sağlığı altyapısının genişletilmesini hızlandırmayı hedefliyor ve ayrıca gelecekte bulaşıcı hastalık yönetimi programları sunmayı planlıyor.

Güncel İçerikler