Uzay tabanlı radyo frekansı veri ve analitik sağlayıcısı HawkEye 360, 145 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın önde gelen uzay tabanlı radyo frekansı veri ve analitik sağlayıcısı olan HawkEye 360 ​​Inc., pazartesi günü yaptığı açıklamada, 145 milyon dolarlık D serisi finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

New York merkezli küresel özel sermaye ve risk sermayesi şirketi Insight Partners ve dünyanın ilk listelenen uzay teknolojisi fonu Seraphim Space Investment Trust tarafından yönetilen Seri D fonlamaya Strategic Development Fund (SDF), Jacobs, Gula Tech Adventures, 116 Street Ventures, New North Ventures, Advance, Razor’s Edge, NightDragon, SVB Capital, Shield Capital ve Adage Capital’ın da aralarında bulunduğu yeni ve mevcut yatırımcılardan da katılım sağlandı. Yeni sermaye, şirketin bugüne kadar aldığı yatırım miktarını 302 milyon dolara yükseltti.

HawkEye 360​, VHF deniz telsizleri, UHF bas konuş telsizleri, deniz ve kara tabanlı radar sistemleri, L-bant uydu cihazları ve acil durum işaretleri dahil olmak üzere geniş bir yayıcı yelpazesinden gelen sinyalleri algılar, karakterize eder ve hassas bir şekilde konumlandırır. Bu verileri analiz eden şirket, çok çeşitli sektörlerdeki operasyonlar için bilgiler sunar.

2015 yılında kurulan ve şu ana kadar geniş bir ağ oluşturan HawkEye, şimdiden yörüngeye dokuz uydu fırlattı. HawkEye ayrıca, ABD hükümeti ve uluslararası savunma ve istihbarat müşterileri ile özel olarak hükümet uygulamalarına odaklanıyor. Şirket, yükü uyduya entegre etmek için bir uydu üreticisi olan Toronto Üniversitesi Havacılık ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü’ne bağlı Uzay Uçuş Laboratuvarı ile birlikte çalışıyor.

Şirket, finansmanı uydu serisini ve tamamlayıcı altyapısını genişletmek için kullanacağını ve şirketin insani, çevresel, ticari ve ulusal güvenlik sektörlerindeki müşterilere sunduğu hizmetlerin büyümesini hızlandırmak için kullanmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler