16 ay önce kurulan güvenlik ve uyumluluk otomasyonu şirketi Drata, 100 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Otomasyona dayalı bir yaklaşımı destekleyen yeni nesil bir güvenlik ve uyumluluk otomasyonu şirketi olan Drata, 100 milyon dolar yatırım alarak kısa süre içinde 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Yeni nesil bir güvenlik ve uyumluluk otomasyonu şirketi olan Drata, ICONIQ Growth liderliğindeki B Serisi fonlamada 100 milyon dolar yatırım alarak 16 aydan kısa bir sürede 1 milyar dolarlık bir değerleme elde ettiğini paylaştı.

Mevcut yatırımcılar GGV Capital, Cowboy Ventures ve Leaders Fund tura katılım sağlarken Alkeon Capital ve Salesforce Ventures da tura destek veren isimler arasında yer aldı.

16 ay önce kurulan ve 10 ay önce faaliyetlerine başlayan Drata, her büyüklükteki şirketin uyumluluk programlarını oluşturmasına ve sürdürmesine ve güvenlik duruşlarını sürekli olarak izlemesine yardımcı olmak için otomasyona dayalı bir yaklaşımı destekliyor. Notion, FullStory, Amplitude ve Anormal Security dahil olmak üzere yüzlerce şirket tarafından güvenilen Drata, personel katılımı, ilke şablonları, satıcı yönetimi ve risk değerlendirmesi gibi 50’den fazla üçüncü taraf uygulama entegrasyonu ve daha fazlasıyla uyumluluk yolculuğunu kolaylaştırıyor.

Şirket finansman hakkında yaptığı açıklamada, ocak ayındaki halka arzından bu yana, birçok önemli dönüm noktalarına ulaştığını söylüyor. 45 günde ilk 100 müşterisine ulaşan şirket, 2022 yılında binlerce kişiye ulaşma yolunda olduğunu ve ocak ayından bu yana aylık bazda %69 artan gelir elde ettiğini belirtti. Şu anda 70 kişilik tam zamanlı çalışandan oluşan bir ekibe sahip olan Drata, gelecek yıl bu sayıyı üç katına çıkarmayı planlıyor. Şirket ayrıca, uyumluluğu daha da kolaylaştıran ve güvenliği izleyen yeni özelliklerle yeniliklere imza atmaya devam edeceğini vurguladı.

Drata, kısa sürede gerçekleşen bu olağanüstü büyümesinin bulut tabanlı şirketler arasında güvenlik, uyumluluk ve güvenin artan önemi ile birlikte sınıfının en iyisi ürüne olan talepten kaynaklandığına dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler