Enerji teknolojisi şirketi Generac, akıllı termostat üreticisi Ecobee’yi 770 milyon dolar karşılığında satın alıyor

Wisconsin merkezli jeneratör üreticisi Generac, akıllı ev termostatı üreticisi Ecobee'yi 770 milyon dolar karşılığında satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Lider enerji teknolojisi şirketlerinden biri olan Generac, bugün yaptığı açıklamada, akıllı termostat üreticisi Ecobee‘yi 770 milyon dolar karşılığında satın almak için bir anlaşma imzaladığını paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre, satın alma işlemenin geleneksel kapanış koşullarına tabi olarak dördüncü çeyrekte tamamlanması bekleniyor.

Akıllı termostat pazarında ve sürdürülebilir akıllı ev çözümlerinde lider isimlerden biri olan Kanada merkezli Ecobee, dünya çapında 500’den fazla çalışana sahip. 2007 yılında kurulan şirket, koruma, rahatlık, ve konfor odaklı olarak tasarlanmış Energy Star sertifikalı termostat ve bir dizi ev ürünü sunuyor.

Şirketin akıllı ev termostatları, ev sahiplerine önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlamak için ısıtma ve soğutma sistemlerini akıllıca optimize ediyor. Isıtma soğutma ve havalandırma sistemlerinin konutlarda en çok enerji yakan cihazlar olduğu düşünüldüğünde, Ecobee’nin akıllı termostat ve sensörleri, konfor ile ısı korumayı dengelemenin en akıllı yolunu sunuyor ve aynı zamanda şebekelere de yardımcı olacak temiz, verimli ve güvenilir bir ev enerji ekosistemi oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Generac Başkanı ve CEO’su Aaron Jagdfeld, “Ecobee’nin çözümleri, Generac’ın kapsamlı konut enerji teknolojisi portföyüne önemli bir katkı sağlıyor” açıklamasında bulundu. Ecobee’nin kurucusu ve CEO’su Stuart Lombard, “Müşterilerimiz ve topluluklarımız için daha temiz, daha esnek ve sürdürülebilir bir enerji geleceği sunabilmemiz için Generac ekibine katılmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Kapanış koşullarına tabi olarak satın alma işlemi tamamlandıktan sonra Generac, Ecobee’nin mevcut hissedarlarına 450 milyon dolarlık GNRC adi hisse senedi ile birlikte 200 milyon dolar nakit ödeyecek. Ayrıca, kapanış işlemi ile birlikte 30 Haziran 2023 arasındaki belirli performans hedeflerine ulaşılması üzerine, satıcılar GNRC adi hisse senetlerinden 120 milyon dolara kadar ek hisse alabilecekler.

Güncel İçerikler