Türkiye’nin kırsalındaki kayısı bahçelerinde temelleri atılan Udemy, Nasdaq Borsası’nda halka arz edildi

Sizlerle yıllardır zaman zaman attığı adımlarla ara ara paylaştığımız Türk girişimci Eren Bali‘nin kurucularından olduğu Udemy, bugün Nasdaq Borsası’nda halka arz edildi.

Udemy’nin ilk temelleri ODTÜ’de atılmıştı ancak asıl sıçramasını, şirketini Silikon Vadisi’ne taşıdıktan sonra yakaladı veya orada kendini buldu diyebiliriz.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Udemy, 3.25 milyar dolar değerleme üzerinden 50 milyon dolar yatırım aldığını resmi olarak duyurmuştu. Aradan henüz 1 yıl geçmemesine rağmen Nasdaq’ta çalınan gong ile 27 dolardan işlem görmeye başladı. Şirketin değerinin ise 3.7 milyar dolara ulaştığı söyleniyor.

Ekim ayında Bali’nin kaleme aldığı bir yazıyı Türkçe’ye çevirip sizlerle paylaşmıştık. Bu yazıda Udemy’nin temellerinin ilk olarak Türkiye’nin kırsalındaki kayısı bahçelerinde atıldığını anlatıyordu. Vurguladığı temel başlık ise Türkiye’de bir köyden Silikon Vadisi’ne uzanan bir yolculuk olmuştu.

Eren Bali, “Çevrimiçi öğrenme hayatımı derinden değiştirdi ve kendimi dünyanın her yerindeki insanların kendileri için yeni olasılıklar açmaları ve tam potansiyellerine ulaşmaları için bir yol yaratmaya adadım.

Eren Bali’yi yürekten tebrik ediyor, sadece Udemy için değil, kurucularından olduğu Carbon Health serüvenini de yakından izliyoruz.

Güncel İçerikler