New York merkezli biyoteknoloji girişimi Immunai, 215 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli bir biyoteknoloji girişimi olan Immunai, çarşamba günü yaptığı açıklamada önemli bir finansman turu duyurdu. 2018 yılında kurulan şirket, B Serisi finansman turunda 215 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Koch Disruptive Technologies tarafından yönetilen Seri B fonlama, önceki yatırımcılar da dahil olmak üzere Talos VC, 8VC, Alexandria Venture Investments, Piedmont ve ICON gibi isimlerden destek gördü. Şubat ayında 60 milyon dolarlık yatırım haberini paylaştığımız şirket, bugüne kadar toplamda 295 milyon dolar yatırım aldı ve yeni sermayeyi hedef doğrulama ve değerlendirme için platformunu genişletmek amacıyla kullanmayı planladığını açıkladı.

Immunai, bağışıklık sistemini yeniden programlayan yeni terapötikleri keşfetmek ve geliştirmek için tek hücreli genomik ve makine öğrenimi kullanıyor. Merkezi New York’ta bulunan Immunai geçen yıl, Tel Aviv, Zürih, Prag ve San Francisco’daki ofislerinde 120’den fazla çalışanla hizmet verdi. 70’i doktora öğrencisi veya doktora yapacak öğrencilerden oluşan 120 kişilik ekip, genomik, makine öğrenimi, biyoinformatik, immünoloji ve yazılım mühendisliği uzmanlarından oluşuyor. Şu anda Harvard, Stanford, Memorial Sloan Kettering ve Baylor College of Medicine dahil olmak üzere önde gelen akademik kurumlarla 30’dan fazla ortaklığı bulunmakta.

Immunai CEO’su ve kurucu ortağı Noam Solomon, “İnsan sağlığı ve hastalıklarına cevap bulmak için gerekli olduğuna inandığımız bağışıklık sistemini anlama temel misyonumuz doğrultusunda büyük ilerleme kaydettik. Yaklaşımımız, sınıfının en iyisi tek hücreli genomik yöntemleri ve yapay zekayı derin bir immünoloji anlayışıyla birleştirmek” açıklamasında bulundu.

Immunai’nin yönetim kuruluna katılacak olan Koch Disruptive Technologies Genel Müdürü Eli Groner, Immunai’nin kritik bilimsel çalışma, hastalıkları tedavi etme ve hasta sonuçlarını iyileştirme için şirkete yeni bakış açıları kazandıracağını vurguladı.

Güncel İçerikler