Türk mobil oyun şirketi Click Game Studio, Netmarble Türkiye’den yatırım aldı

Türk mobil oyun şirketi Click Game Studio, Netmarble Türkiye’den yatırım alarak büyüme ivmesini devam ettiriyor.

2020 yılında aldığı 4,5 Milyon TL’lik yatırım ile gündeme gelen Click Game Studio, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden bir tanesi olan Netmarble Türkiye’den de yatırım aldı. Click Game Studio bu yatırım ile Netmarble Türkiye’nın bünyesindeki oyun stüdyolarından bir tanesi haline de geldi. Gerçekleştirilen bu yatırım taraflar arasında imzalanan sözleşme ile 1 Ekim 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

İlk oyunları “Bilgelik Online Kelime Oyunu” ile ses getiren ve 1 milyona yakın indirmeye ulaşan Click Game Studio, yeni dönemde ana odağına aldığı Hyper Casual oyunlarıyla da dikkatleri çekmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Squid Game filminden esinlenerek kurguladıkları Hyper Casual oyunları sekiz gün içerisinde organik olarak 2 milyon indirmeyi geçen stüdyo, yine bu oyunları ile ABD’de de ‘Top Chart’a girmeyi başarmıştı.

Odağımız Hyper Casual oyun kategorisi

Click Game Studio’nun kurucu ortağı Ali Özer süreç ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; “Hyper Casual oyun kategorisi dünya genelinde çok hızlı bir büyüme ivmesine sahip. Türk oyun şirketleri de bu kategoride oldukça iyi işler çıkarıyor. Kısa sürede ekibimizi büyüterek dünyanın önde gelen mobil oyun yayıncısı Netmarble Türkiye ile iş birliği yapmayı başardık. Click Game Studio olarak Netmarble Türkiye’den aldığımız bu yatırım ile bilgi ve tecrübemizi geliştirirken, hayata geçirdiğimiz oyunlarımızı da global arenada daha hızlı ve etkin duyurma fırsatını yakalayacağız. Hedefimiz dünya çapında ses getiren oyunların Türkiye’den çıkmasını sağlamak. Bize bu desteği sağlayan Netmarble Türkiye ailesine de çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel yolculuğumuz boyunca birlikte güzel işler ortaya koyacağız.” dedi.

Güncel İçerikler