Markalara pazaryeri otomasyonu sağlayan e-ticaret girişimi Logicbroker, 135 milyon dolar yatırım aldı

Markaların daha fazla ürün satması ve daha fazla müşteriye ulaşması için stoksuz satış ve pazaryeri otomasyonu sağlayan Logicbroker, 135 milyon dolar yatırım aldı.

Connecticut merkezli bir e-ticaret şirketi olan Logicbroker, “dünya çapında yüksek büyüme gösteren kurumsal yazılım şirketlerine odaklanan yatırım firması” K1 Investment Management liderliğinde 135 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Logicbroker, markalar, tedarikçiler, perakendeciler ve üçüncü taraf lojistik sağlayıcılara stoksuz satış ve pazaryeri otomasyonu sağlıyor. Şirket, daha fazla ürün satma, daha fazla müşteriye ulaşma ve gelişen e-ticaret endüstrisinde bir avantaj sağlamak için hizmet veriyor. M&M Mars, Fossil, Coca-Cola, Hasbro ve Samsung gibi küresel markaların Logicbroker aracılığıyla Amazon, Walmart ve Walgreens gibi perakendecilerle bağlantı kurduğunu belirten şirketin verilerine göre, şu anda 4 binden fazla kuruluş, yıllık 5 milyar dolardan fazla brüt mal değerini yönetmek için Logicbroker’a güveniyor.

2010 yılında Peyman Zamani tarafından kurulan Logicbroker, altı yıl önce bir dönüm noktasına ulaştı ve gelirinde yıldan yıla yaklaşık %80 büyüme görüyor. Küresel ticaretin dijitalleşmesi hala erken aşamalarda olsa da, Logicbroker gibi pazaryeri otomasyonu sağlayan şirketlerin büyümelerinin ilerleyen zamanlarda da sürmesi bekleniyor.

Finansman için sekiz teklif aldıklarını belirten Logicbroker CEO’su Peyman Zamani yaptığı açıklamada, yalnızca SaaS şirketlerine yatırım yapan ve kategori lideri arayan K1’i özellikle seçtiklerini söyledi. Zamani, “Dijital ticareti modernleştirme tutkumuzu paylaşan bir ekip olan K1 ile ortaklık, Logicbroker’ın küresel ölçekte ölçeklenmesini sağlıyor” sözlerine yer verdi. K1 Kıdemli Başkan Yardımcısı Simon Yu, “K1, e-ticaret otomasyonunda sektör liderliğini sürdürmek için Peyman ve Logicbroker ekibini desteklemeyi dört gözle bekliyor” dedi.

Logicbroker, yeni fonu 65 kişilik çalışan tabanını genişletmek, küresel genişlemesini ve ürün portföyünü geliştirmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler