Hindistan merkezli tarım teknolojisi girişimi DeDaat, 115 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'daki çiftçilere tam kapsamlı çevrimiçi bir platform sunan DeHaat, Sofina ve Lightrock liderliğinde 115 milyon dolar yatırım aldı.

Hindistan merkezli bir tarım teknolojisi girişimi DeDaat, D Serisi finansman turunda 115 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Sofina ve Lightrock tarafından yönetilen Seri D fonlamada şirket, Temasek ve mevcut yatırımcılar Prosus Ventures, RTP Global, Sequoia Capital India ve FMO gibi isimlerden de destek gördü.

DeHaat, tarım sektöründe tedarik zinciri ve üretim verimliliğinde devrim yaratmak için yapay zeka destekli teknolojiler inşa ediyor ve Hindistan’daki çiftçilere tam kapsamlı tarım hizmetleri sunan çevrimiçi bir platform olarak hizmet veriyor. Gurgaon ve Patna merkezli 10 yaşındaki girişim, kırsal alanlarda tarım ürünlerini çiftçilere bölgesel merkezlerinden dağıtan ve ardından çıktıları aynı merkeze geri getiren yüzlerce girişimciden oluşan bir ağ geliştirdi.

DeHaat, tarım ürünlerini, kurumsal finansörler ve alıcılar satan markaları tek bir platformda bir araya getiriyor. İşletme sermayesi, tarımsal ürünler ve mahsul üretimin ardından alıcı bulmak gibi çiftçilerin en sık karşılaştığı zorlukları ele alan şirket, çiftçilerle iletişim kurmak için bir yardım hattı ve birçok dilde hizmet veren aynı isimde bir Android uygulamasına sahip.

Şu anda Bihar, UP, Odisha ve WB’de 650 binden fazla çiftçi ile faaliyet gösterdiğini söyleyen DeHaat, 2024 yılına kadar hizmetlerini 5 milyon çiftçiye ulaştırmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, toplama ve teslimat hizmetlerini sağlamak için Hindistan’da 3 binden fazla girişimciyle birlikte çalışıyor ve platformunda 850’den fazla benzersiz tarım işletmesi sunuyor.

2012 yılında Amrendra Singh, Adarsh Srivastav ve Shyam Sundar Singh ile birlikte DeHaat’i kuran şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Shashank Kumar, DeHaat’in son yedi ayda beş kat büyüdüğüne dikkat çekti ve yeni finansmanın daha fazla insanı işe almak ve çiftçi ağını genişletmek için kullanılacağını belirtti.

Güncel İçerikler