Şahin Boydaş’ın kurucusu olduğu RemoteTeam, 10 milyar dolar değerindeki Gusto tarafından satın alındı

Çalışmalarını ABD’de sürdüren Türk girişimci Şahin Boydaş tarafından kurulan RemoteTeam, yine ABD merkezli 10 milyar dolar değerindeki şirket Gusto tarafından satın alındı. Bu haber içerisindeki tüm bilgiler Şahin tarafından bizzat tarafımıza iletildi.

Gusto firması Amerika’da 10 milyar dolar değerinde here. Gusto’yu değerli yapan en önemli özellik ise bünyesinde barındırdığı yetenekli ekibinin Google, Facebook, Uber, Apple, Microsoft gibi Silikon Vadisi devlerinden deneyimli olmaları.

Şahin Boydaş tarafından kurulmuş bir Türk girişimi olan RemoteTeam, dünya çapında bir satış yaptı. RemoteTeam artık Türk yazılımcıları ile Gusto’nun 2000 kişilik ekibinin bir parçası haline geldi.

Şahin Boydaş

RemoteTeam, 1 yıl gibi kısa süre içerisinde uzaktan çalışma endüstrisinde önemli bir oyuncu haline geldi. Active Capital (lider), Larry Braitman, Adam Nash, Jude Gomila, CapitalX – Cindy Bi, Minal Hasan, IT-Farm ve diğerleri gibi önemli yatırımcılardan 2,2 milyon dolar topladı.

Türk yatırımcıları; Atanova Investments – Atakan Atalar, Sadık Ventures – Canberk Mersin, Emre Kurttepeli, Hasan Aslanoba, Firat Isbecer, Gamze Sart, Osman Tarik Koyuturk, Ozan Orsan, Dr. Bora Uygun, Musa Firat Kalsin, Farid Musayev’dir. Bu satın almayla birlikte tüm yatırımcılar da çıkış yapmış oldu.

Önemli detaylardan biri de; Amerikalı yatırımcıların hiçbiri ile yüzyüze görüşme yapılmadı, ekip olarak kendi aramızda ya da satış sürecinde de kimse yüzyüze görüşmedi. Yani tüm firma görüşmeleri, tüm işe alımlar ve hatta satış bile remote olarak gerçekleşti. Bu konuda da RemoteTeam ilklerden birini gerçekleşmiş oldu.

RemoteTeam’in yüzde 100 Türk yazılımcılardan oluşan çok genç ve dinamik ekibi ve bu ekibi deneyimi ile yöneten ve yönlendiren RemoteTeam CTO’su Adam Dilek, RemoteTeam’in bu hızlı başarısının ve Silikon Vadisi’nde dikkat çekmesinin altında yatan ekip gücünü bu büyük satış ile gösteriyor.

Şahin Boydaş: “Artık Türk yazılımcılar için yurtdışında çalışma hayallerini evlerinden başarabilecekleri önemli bir dönemin eşiğindeyiz. Bu satış yalnızca bir Türk’ün kendini Silikon vadisi’nde kanıtlamasından öte; aslında genç yeteneklerimizin doğru fırsatlar sağlandığında neler başarabileceğinin bir göstergesi. Bu büyük satış, Türkiye’den Silikon Vadisi’ne yeni bir kapı açıyor ve yetenekli Türk geliştiriciler için kariyer fırsatları getiriyor.” dedi.

2021 yılı henüz bitmeden yazılım alanında gerçekleşen en büyük satışlardan biri de böylece yurtdışında ülkemizi tanıtan seri girişimci Şahin Boydaş ve RemoteTeam aracılığıyla gerçekleşmiş oldu.

Güncel İçerikler