Ortopedik rahatsızlıkları tedavi etmesi için bir cihaz geliştiren Intelligent Implants, 7,5 milyon euro yatırım aldı

Ortopedik klinik problemlerin tedavilerine ilişkin SmartFuse adında bir cihaz geliştiren Intelligent Implants, 7,5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Kemik büyümesini uzaktan uyarmak, kontrol etmek ve izlemek için tasarlanmış, kablosuz olarak etkinleştirilebilen bir platform olan Intelligent Implants, 7,5 milyon euro (8,7 milyon dolar) yatırım aldığını duyurdu.

Dijital sağlık ve ortopedinin kesişim noktasında faaliyet gösteren Intelligent Implants, kemik iyileşmesini hızlandırmak, klinik sonuçları ve hasta yaşam kalitesini iyileştirmek ve finansal maliyetleri en aza indirmek için tasarlanmış ürünler geliştiriyor. SmartFuse adını verdiği bir cihaz geliştiren şirket, entegre cihazı sayesiyle hasta için tedaviyi ve sağlık uzmanı için karar verme sürecini kolaylaştırıyor. Şirket, bir ortopedi girişimi olarak birçok ortopedik klinik problemlerin tedavisi ile ilişkili en acil karşılanmamış klinik ihtiyaçlardan bazılarına çözümler sağladığını iddia ediyor.

Şirketin akıllı implantlarının ilk uygulaması, stabiliteyi artırmak, bir deformiteyi düzeltmek veya ağrıyı azaltmak için iki veya daha fazla omurun kalıcı olarak bağlı olduğu spinal füzyon cerrahisidir. Bununla birlikte şirket, kemik büyümesini uyarmak, yönlendirmek ve izlemek için kablosuz implante edilebilir elektronikler kullanıyor. Standart bir ortopedik implanttan oluşan cihaza bazı ek özellikler eklenebiliyor.

Girişimin en pahalı tıbbi prosedürlerinden biri olarak bahsettiği ve dünya çapında yıllık 1,5 milyon spinal füzyon ameliyatlarının neredeyse %18’i onlarca yıllık gelişmeye rağmen başarısız oluyor. Başarısız bir füzyon ameliyatının düşük yaşam kalitesi, uzun hastane yatışları ve pahalı revizyon ameliyatlarına sebep olduğunu söyleyen Intelligent Implants, SmartFuse teknolojisi ile kemik büyümesini hızlandırmayı ve gerçek zamanlı klinik karar vermeyi desteklemek için hastanın uzaktan izlenmesini sağlamayı hedefliyor.

Bugüne kadarki ortopedik denemelerinde koyunları kullanan Intelligent Implants, 2023 yılında ilk insan klinik denemeleri yapmayı hedeflediğini vurguladı.

Güncel İçerikler