Yapay zeka ile araç hasar tespiti yapan yerli girişim Archmir, 2.4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Sigorta firmaları için yapay zeka ile araç hasar tespiti yapan ve araç eksperlerinin operasyonel yönetim yazılımı hizmeti sunan yerli girişim Archmir, 2.4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Archmir’in bu yatırım turuna; Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı katıldı.

Öncelikli olarak sigorta sektöründe yapay zeka tabanlı süreç optimizasyonu, verimlilik artışı ve robotik proses çözümleri üreten Archmir, ortaklıkla birlikte Türkiye ve dünyada bu konuda iddialı oyunculardan olma hedefinde önemli bir adım attı. İlk problemini oto-hasar süreçleri ve elektronik cihaz sigortaları için çözen Archmir, diğer sigorta alanlarına da girerek sorunlara AI teknolojisi ile hızlı çözümler üretmek hedefindedir.

Mustafa Çakır, Talha Saruhan ve İlker Kutsal tarafından kurulan Archmir, 2020 yılında şirketleşti. Girişim, pandemi sürecine rağmen içerisinde sigorta, otomotiv ve teknoloji şirketlerinin de bulunduğu birçok şirket ile çalışarak ürünlerini entegre etmeyi gerçekleştirdi.

İTÜ Çekirdek ve KWORKS bünyesinde de çalışmalarına devam etmekte olan Archmir, 2020 İTÜ Çekirdek Bing Bang sahnesinde en yüksek hibe alan girişim olmuştu.

Güncel İçerikler