Yerli girişim TEA Networks, Diffusion Capital Partners’tan 9 milyon Euro değerleme üzerinden 1 milyon Euro yatırım aldı

Derin teknoloji alanında Türkiye’nin öncü yatırım fonu olan Diffusion Capital Partners (DCP); 9 milyon Euro değerleme ile kablosuz ağlardaki kullanıcı deneyiminin en üst seviyeye çıkarılabilmesi için yapay zekaya dayalı yönetim yazılımları geliştiren TEA Networks’e, 1 milyon Euro yatırım yaptı.

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da çalışmalarını yürüten TEA networks’ün geliştirdiği yazılım çözümleri dünya çapındaki internet servis sağlayıcıları ve kablosuz cihaz üreticileri tarafından kullanılıyor. Şirket, geliştirdiği “High-Definition Predictive Maintenance Technology” sayesinde kablosuz ağların sorunsuz ve verimli şekilde çalışmasını sağlayan çözümler sunuyor.

Avrupa’da 15 internet servis sağlayıcısı tarafından kullanılıyor

Dijitalleşen dünyada kablosuz ağlar ve internet hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İnternet servis sağlayıcılarının çağrı merkezlerine gelen müşteri şikayetlerinin büyük bir bölümü evdeki Wi-Fi sorunları ile ilgili. Wi-Fi ile ilgili ortaya çıkan sorunlar son kullanıcıda memnuniyetsizlik yaratıyor, internet servis sağlayıcılarına yüksek bakım ve onarım maliyetleri getiriyor ve pek çok durumda müşteri kaybı ile sonuçlanıyor. TEA networks, geliştirdiği TEA Cloud ve TEA Mesh ile internet servis sağlayıcılarına Wi-Fi sorunlarını gerçekleşmeden önleme kabiliyeti kazandırıyor. Şirketin geliştirdiği bu çözümler, internet servis sağlayıcıları için operasyon maliyetlerini önemli oranda düşürüyor ve aynı zamanda katma değerli yeni servis fırsatları oluşturuyor. TEA Cloud ve TEA Mesh, Avrupa’da 15 internet servis sağlayıcısı tarafından kullanılıyor.

“Wi-Fi sorunlarını gerçekleşmeden önlüyoruz.”

TEA networks CEO’su Kerim Aytek Tok, şunları söyledi: “Çift yönlü, gerçek zamanlı haberleşen gömülü ve bulut modüllerinden oluşan çözümümüz ile kullanıcıların Wi-Fi tecrübesini öngörüsel olarak iyileştiriyoruz. Wi-Fi sorunlarını gerçekleşmeden önlüyoruz. DCP’den aldığımız destek ile teknolojimizi yeni pazarlara taşımayı hedefliyoruz.”

DCP Yönetici Ortağı Haluk Zontul, TEA networks yatırımı ile ilgili şunları söyledi: “DCP olarak stratejimiz derin teknoloji yatırım fırsatlarını yakından izlemek, bu girişimlere çekirdek ve seri-A turlarında yatırım gerçekleştirerek küresel pazarlara açılmalarına imkan sağlamak. Wi-Fi bağlantı kalitesi günümüz yaşamının önemli ihtiyaçlarından biri olmuş durumda. Bu ihtiyaç, internete bağlanan cihazların sayısındaki artış ve 5G’nin yaygınlaşması ile daha da belirginleşecek. TEA networks ekibinin bu alandaki çalışmalarını 2 yıldan uzun bir süredir takip ediyorduk, ürünlerinin uluslararası pazarlara ölçeklenmesi aşamasında yatırım yaptığımız için çok heyecanlıyız.”

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Müdürü Gürol Üzenç: “Günümüzde girişimler için büyüme ve başarıya giden yolda yatırım almanın en iyi yöntemlerinden biri kuluçka merkezlerinde yer almak. TEA networks’ün girişim serüveninin başından beri beraber yol alıyoruz. Bu serüvenleri çoğaltmak için yeni kuluçka merkezimizle beraber girişimlerimize hem hızlandırma hem kuluçka hizmetini vererek, yatırımcıların karşısına daha donanımlı çıkmalarını sağlıyoruz. Ayrıca, yakın zamanda girişimcilerimize finans desteği sağlamak amacıyla yeni bir yatırım fonu duyuracak olmanın heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

Güncel İçerikler