Kurucuları arasında Kağan Sümer’in de olduğu Gorillas, yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı

Avrupa genelinde hızla büyüyen Berlin merkezli hızlı market girişimi Gorillas, Delivery Hero liderliğinde 860 milyon euro (yaklaşık 1 milyar dolar) yatırım aldı.

Avrupa’nın market teslimat sektöründe lider isimlerden Berlin merkezli Gorillas, yaptığı açıklamada 860 milyon euro (yaklaşık 1 milyar dolar) artış sağladığını duyurdu.

Delivery Hero tarafından yönetilen turla birlikte, Avrupa’nın market teslimat sektöründe listelenmemiş bir işletmenin bugüne kadar görmüş olduğu en büyük finansman gerçekleşmiş oldu. Mevcut yatırımcılar Coatue Management, DST Global, Tencent, Atlantic Food Labs, Fifth Wall ve Greenoaks‘un yanı sıra, yeni yatırımcılar G Squared, Alanda Capital, Macquarie Capital ve MSA Capital gibi isimler de tura destek verdi.

Şirket, bu yılın mart ayında duyurduğu B Serisi fonlamada 248 milyon euro yatırım aldığını paylaşmıştı. Haziran 2020’de kurulan ve şu anda 2,1 milyar dolar değerlemeye sahip olan girişim, bugüne kadar uluslararası 9 pazarda 180’den fazla depoyu işletiyor. Amsterdam, Londra, Paris, Madrid, New York, Milano ve Münih dahil olmak üzere 55’ten fazla şehirde faaliyet gösteren Gorillas, hizmet sunduğu şehirlerde hızlı market teslimatlarını yerine getirmek için bir kentsel mağaza ağı işletiyor.

Şirket, yalnızca son 6 ay içinde 4,5 milyonun üzerinde sipariş teslim ettiğini belirtiyor. Sağlam bir iş altyapısı oluşturan girişim, gelecekteki büyümesini hızlandırmak ve operasyonlarına, çalışanlarına, teknolojisine, pazarlama ve finans altyapılarına daha derinden yatırım yapabilmek için yeni sermayeyi kullanmayı hedeflediğini söyledi.

Salı günü duyurulan fonlamanın büyüklüğü ve önemi hakkında konuşan Gorillas’ın CEO’su ve kurucusu Kağan Sümer, “Delivery Hero ile, küresel teslimat pazarında köklü bir geçmişe sahip ve bir Alman şirketini uluslararası ölçekte sürdürülebilir bir şekilde ölçeklendirme konusunda benzersiz deneyime sahip olmasıyla ünlü olan güçlü bir stratejik yatırımcıyla buluştuk” dedi. Sümer, Gorillas’ın Avrupa ve ötesinde pazar lideri konumunu güçlendirmek için sektörünün en iyisi ekibe, lider ortaklara ve finansal kaynaklara sahip olduğuna dikkat çekti.

Güncel İçerikler