İşletmelerin ödeme akışları oluşturmasını sağlayan Primer, 50 milyon dolar yatırım alarak 425 milyon dolar değerlemeye ulaştı

İşletme sahiplerinin çok sayıda ödeme yöntemi, ödeme sağlayıcısı ve diğer hizmetlere erişimini kolaylaştıran Primer, 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

İşletme sahiplerinin kolayca ödeme sistemi oluşturan Birleşik Krallık merkezli girişim Primer, 425 milyon dolarlık bir değerlemeyle 50 milyon dolarlık bir B Serisi finansmanı duyurdu.

ICONIQ Growth liderliğinde yürütülen fonlamada mevcut yatırımcılar Accel, Balderton Capital, Seedcamp ve Speedinvest gibi isimler de katılımcılar arasında yer aldı.

Şu anda 20’den fazla ülkede hizmet veren Primer, 2020 yılının başında Gabriel Le Roux ve Paul Anthony tarafından kuruldu. Şirket, başlangıcından bu yana 20 ayda hızlı bir büyüme sağladı ve hizmetlerinin hızla tercih edilenler listesine girdiğini gördü. Primer, işletme sahiplerinin Stripe, Apple Pay, Adyen ve Braintree gibi ödeme sağlayıcılarından Riskified dolandırıcılık taramasıyla ödeme alabilmelerini sağlayan bir entegrasyona sahip.

Bugün yapılan açıklamada Prime kurucu ortağı ve CEO’su Paul Anthony, “Ödeme ortamı hızla büyüyor ve tüccarların, nerede olurlarsa olsunlar, müşterilerinin ödeme yaparken bekledikleri ödeme deneyimlerini sunmak için web’deki en iyi ürün ve hizmetlerden yararlanmaları gerekiyor” sözlerine yer verdi. Bu nedenle ödemeler için dünyanın ilk açık otomasyon platformunu oluşturmak için yola çıktığını belirten şirket, işletme sahiplerinin çok sayıda ödeme yöntemi, ödeme sağlayıcısı ve diğer ilgili hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor.

Şirket, 50 milyon dolar değerinde finansmanın ardından nelere yöneleceğine dair birtakım bilgiler verdi. Uygulamasına daha fazla entegrasyon eklemeyi planladığını söyleyen şirket, hem de Primer’ın daha geniş ödeme ekosistemiyle kurduğu ilişki türlerini genişletmek ve ayrıca tüccarlar için yeni hizmetler oluşturmayı hedefliyor.

Anthony, “Önümüzdeki yıl tüccarlara operasyonları ve ödeme yığınının gözlemlenebilirliği konusunda yardımcı olmak için tam bir paket oluşturacağız” dedi.

Güncel İçerikler