Günümüzün önemli kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase, kendi NFT platformunu kuracağını açıkladı

Popüler kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase, Coinbase NFT adını verdiği yeni pazar yerini duyurdu. Platform bu yıl sonunda hizmet vermeye başlayacak.

Geçtiğimiz senelerden itibaren adını sıkça duymaya başladığımız NFT, gün geçtikçe daha da büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Büyük markaların da yoğun ilgi gösterdiği bu kavramda kripto para borsalarının oldukça önemli bir yeri bulunuyor.

Bugüne kadar NFT pazar yerleri arasında öne çıkan platformlar her ne kadar OpenSea ve Mintable siteleri yer alsa da Coinbase, tüm ilgiyi kendine toplamaya odaklamış görünüyor. Şayet şirket kendi NFT platformunu kurarak diğer platformlar ile yakında rekabet edeceğeceğini açıkça belirtiyor.

Hızla büyüyen NFT pazarına hızlı bir giriş yapmak için çalışmalar yapan Coinbase, kuracağı NFT platformunu yıl sonunda hizmete sunmayı hedefliyor. Kurulacak bu platfromun ismi ise Coinbase NFT olarak belirlenmiş.

Şirket, şu an bile platforma yoğun bir ilgi yaşandığını belirtiyor. Bu sebeple olacak ki Coinbase, öncelikli giriş yapmak isteyen kişiler için bir bekleme listesi de oluşturmuş. Bu listede yer almak için buradaki bağlantıya tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Coinbase tarafından paylaşılan diğer bilgiler incelendiğinde ise Coinbase NFT platformu ile NFT satın almak, sergilemek ve yeni içerikler keşfetmek oldukça kolay hale gelecek. Platformda NFT üretmek isteyenler içinde bir imkan sunulacağını da belirtelim. Uzmanlara göre NFT platformu başarılı bir şekilde pazardaki payını alırsa şirket için potansiyeli yüksek bir gelir kapısı da olacak.

NFT alanında dikkat çeken bir diğer konu ise komisyon oranları. OpenSea, platformunda gerçekleşen her işlemden yüzde 2,5 oranında komisyon alıyor. Coinbase’in ise bu işlemlerden ne kadar komisyon alacağı ise bilinmiyor. Eğer şirket 2,5’in altında bir komisyon alacağını duyursa kullanıcıların, OpenSea platformdan Coinbase NFT’ye geçiş süreci hızlanabilir.

Güncel İçerikler