500 milyon dolar yatırım alan MindBody, sağlık ve fitness sektörünün önde gelen isimlerinden ClassPass’i satın alıyor

500 milyon dolar yatırım aldığını paylaşan MindBody, fitness ve sağlıklı yaşam ağına erişim sağlayan aylık abonelik platformu ClassPass'i satın almaya hazırlandığını duyurdu.

Önde gelen sağlıklı yaşam deneyimi platformlarından olan Mindbody, dün yaptığı açıklamada fitness ve sağlıklı yaşam ağına erişim sağlayan aylık abonelik hizmeti ClassPass‘i satın almak için kesin bir anlaşma yaptığını duyurdu. Mindbody, aynı açıklamada Sixth Street liderliğinde 500 milyon dolar değerinde stratejik bir yatırım aldığını da paylaştı.

Satın alma, açıklanmayan bir fiyata tamamen hisse senedi anlaşması şeklinde olacak. Her iki şirketin birleşmesiyle birlikte, ClassPass uygulamasını ve web sitesini işletmeye devam edecek.

MindBody’nin entegre yazılım ve ödeme platformu, fitness stüdyoları, salonlar, kaplıcalar ve bütünleştirici sağlık merkezleri tarafından tercih ediliyor. Tüketiciler ise dünyanın her yerindeki sağlık sağlayıcıları bulmak ve onlarla etkileşim kurmak için kullanıyor. 2013 yılında kurulan ClassPass ise, tek bir üyelik kullanarak spor salonları, egzersiz stüdyoları, vücut geliştirme, yoga, pilates gibi egzersiz sınıfları, boks ve spa uygulamaları dahil olmak üzere geniş bir seçenek yelpazesi arasından seçim yapılmasını sağlıyor.

Sağlık ve fitness sektörlerinin önde gelen iki isimlerinin bir araya geldiğini söyleyen Mindbody, hem işletme sahipleri hem de tüketiciler için tek bir platform üzerinden hizmet vereceklerini açıkladı. Mindbody, dünyanın birçok yerindeki sağlıklı yaşam işletmelerine güç veren bir SaaS platformuna sahip. Şirket yaptığı açıklamada, “Mindbody’nin mevcut tüketici pazarı ve ClassPass ağının erişimi ile birleşen bu lider B2B teknolojisi, sektördeki en kapsamlı ve entegre platformu yaratacaktır” açıklamasında bulunuldu.

Daha fazla yerde, daha fazla insana sağlıklı yaşam deneyimleri sunmaya odaklanan şirketin CEO’su Josh McCarter yaptığı açıklamada, “her iki şirketin teknolojisi ve uzmanlığından en iyi şekilde yararlanarak, stüdyolara büyümelerine ve gelişmelerine yardımcı olmak için sınıfının en iyisi araçları sağlama konusunda her zamankinden daha fazla kararlıyız” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler