40 milyar dolar değerindeki Canva, video düzenleme özelliğini bünyesine kattı

Tasarımı herkes için erişilebilir kılmayı hedef alan 40 milyar dolar değerindeki Canva, bugün ücretsiz bir video düzenleme paketi duyurarak video dünyasına giriş yaptığını belirtti.

2013 yılında piyasaya kurulan şirket, benzerlerinden farklı olarak, tasarımı herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Slaytlardan broşürlere, tişört tasarımlarından sosyal medya görsellerine kadar çok çeşitli amaçlarla tercih edilebilen Canva, artık kullanıcılarının video düzenlemelerine izin veren içeriğiyle faaliyet gösterecek.

Video yazılımının sahne odaklı bir arayüz sunduğunu belirten şirket, kullanıcıların videolarını yönetmelerine, videoları kırparak kolayca parçalara ayırabilmelerine, birden fazla ses parçasını yönetmek ve çalışmalarını kontrol etmek için editör içi video önizlemelerine erişim sağlamalarına olanak tanıyacak. Canva ayrıca, kullanıcıların hedeflerine göre süreci basitleştirmek ve farklı formatta tasarım ve düzenleme yapabilmeleri için video şablonları da sunduğunu belirtiyor. Video içeriklerini geliştirmek isteyen kullanıcılar, animasyon ve otomatik geçiş özelliklerini kullanabiliyorlar.

Şirket halihazırda sunduğu tasarım paketinde kullanıcılara çok fazla ince tasarım yapmadan, yüz binlerce şablonla tamamlanmış bileşenleri tasarımlarına sürükleyerek istedikleri sonuçları elde edebilecekleri bir platform sağlıyor. Bu basitliği ve erişilebilirliği video tasarım alanında da sürdürmek için çalıştığına dikkat çeken şirket, bu süreçteki en zorlu aşamanın çok katmanlı bir tasarım paketi yerine, basitliğin korunarak ihtiyaca yönelik hizmet verdiği bir paket oluşturmak olduğunu vurguladı.

Canva’nın bünyesine video tasarım özelliğini eklemesi, yakın zamanda sınırlarını genişletmeyi hedeflediğini söyleyen şirket için oldukça önemli bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, geçtiğimiz ay 200 milyon dolar yatırım alarak 40 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurmuştu.

Güncel İçerikler