San Francisco merkezli Sisu Data, 62 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin geniş ölçekte etkileşim kurmak için kullandıkları arayüzü yeniden tanımlayan ve kendi verilerinden mümkün olan en iyi kararları almasına yardımcı olan Sisu Data, 62 milyon dolar yatırım aldı.

İşletmelerin daha iyi kararlar almasına yardımcı olmayı amaçlayan Sisu Data, Green Bay Ventures liderliğindeki C Serisi finansman turunda 62 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Andreessen Horowitz ve NEA finansman turunda karşımıza çıkan mevcut yatırımcılar olurken, yeni yatırımcı Geodesic Capital de tura katılım sağladı. Finansmanın, San Francisco merkezli girişimin 2018 yılındaki başlangıcından bu yana aldığı yatırımı toplamda 128 milyon doların üzerine çıkardığı biliniyor, ancak şirket şu anki değerlemesine dair bir açıklama yapmayı reddetti.

İşletmelerin “mümkün olan en iyi kararları alabilmesi” için dünyadaki verileri operasyonel hale getirmek misyonuyla eski bir Stanford Üniversitesi profesörü olan Peter Bailis tarafından kuruldu. Bailis yatırım haberinin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün, işletmelerin çok büyük miktarda karmaşık verisi var, ancak bunları analiz etmek için yeterli zaman, insan veya doğru araçlar yok. Sisu’nun çözmeye çalıştığı büyük sorun tam olarak bu” sözlerine yer verdi.

Gelirini üç kattan fazla artırdığını söyleyen üç yaşındaki girişim, Mastercard, Samsung, Wayfair, Autodesk, Upwork ve Gusto gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok çeşitli sektörden müşterilere hizmet veriyor. Şirket, geçtiğimiz sene çalışan sayısını da iki katına katlayarak şu anda 65 kişilik bir ekibe sahip olduğunu belirtiyor.

Sisu’nun gerçek zamanlı teknolojisi analistlere ve iş liderlerine, yalnızca işlerinde neler olduğunu değil, bunun neden olduğunu ve hangi eylemlerin gerçekleştirileceğini anlamalarına yardımcı olmak için bulut verilerini analiz etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Green Bay Ventures eş genel müdürü Anthony Schiller, Sisu Data teknolojisi sayesinde şirketlerin “operasyonlarını, karlılığını ve iş başarısını iyileştirmede en iyi kararları vermeleri için” ihtiyaç duydukları içgörülerle donatıldığını belirtiyor.

Güncel İçerikler