Stockholm merkezli sigortacılık platformu Hedvig, 45 milyon dolar yatırım aldı

Genç müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik sigortacılık hizmeti veren İsveçli girişim Hedvig, 45 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Genç yetişkinlerin yaşam tarzlarına yönelik mülk, seyahat, içerik ve kaza sigortası sağlayan sigortacılık platformu Hedvig, bugün B Serisi finansman turunda 45 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Fintech ve sigortacılık sektöründeki yatırımlarda uzmanlaşmış Anthemis turu yönetirken, mevcut yatırımcılardan Cherry Ventures, Obvious Ventures ve CommerzVentures’ın yanı sıra, yeni destekçiler Sweden Novax, Nineyards Equity, Jonas Kamprad ve Mathias Kamprad’ın katılımıyla finansman gerçekleşti. Toplamda 68 milyon dolar yatırım aldığını söyleyen İsveçli girişim, son finansmanı ardından toplam değerlemesini açıklamayı reddetti.

2018 yılında kurulan şirket, %40 organik büyüme sağladı ve bugün çoğunluğu 30 yaşın altında olan 70.000 müşteriye hizmet veriyor. Hedvig, genç müşterileri için ürünlerini geliştirmeye devam edeceğini söylüyor.

Stockholm merkezli şirket, Norveç ve Danimarka‘da da sigortacılık sektöründe hizmet veriyor ve yeni finansmanı İskandinavya dışında henüz açıklanmayan bir ülkeye dördüncü pazarını oluşturmak için giriş yapmak için kullanacağını söyledi. Şirket ayrıca, ekibini ve ürün yelpazesini genişletmeyi planladığını belirtti. Bu yılın mart ayında şirket, coğrafi ve ürün büyümesine zemin hazırlamak için AB çapında bir sigorta şirketi lisansı satın almıştı.

Hedvig CEO’su ve kurucu ortağı Lucas Carlsen yaptığı açıklamada , “Tam lisanslı bir sigortacılık şirketi olmamızın nedenlerinden biri, üyelerimize hayatları boyunca hizmet vermemizi sağlamaktı. Bu, gelecekte teklifimizi kesinlikle genişleteceğimiz anlamına geliyor” sözlerine yer verdi. Genç müşterilerin taleplerine yönelik bir sigortacılık hizmeti sunduklarını söyleyen Carlsen, hasar müşteri kaynaklı olsa bile müşteriler sadece basit bir sesli mesaj göndererek şirketten yardım talep edebiliyorlar.

İş modeli bir örnek niteliğinde olan Hedvig, bir müşterinin ödediği primden %25’lik bir kesinti alıyor ve geri kalanını bir Hedvig üyesinin yardıma ihtiyacı olduğunda bunu karşılayabilmek için ortak talep havuzunda bekletiyor. Yıl sonunda burdan geriye kalanlar ise hayır kurumlarına bağışlanıyor.

Güncel İçerikler