Ertelenmiş ödeme hizmeti sağlayıcısı Capital Float, 50 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'ın önde gelen "şimdi al, sonra öde" platformlarından olan Capital Float, Lightrock India liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı.

Hindistan’daki birçok e-ticaret platformunda “şimdi al, sonra öde” (“Buy Now Pay Later”) hizmeti sunan Capital Float, salı günü yaptığı açıklamada 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Lightrock India, yeni finansman turuna öncü eden isim olurken, girişimin mevcut yatırımcılarından Sequoia Capital India, Ribbit Capital, Creation Investments, David Vélez ve Kunal Shah da tura katılım sağlayan isimler arasında yer aldı. Girişimin eski yatırımcıları arasında Amazon da bulunuyor.

Yedi yaşındaki Bangalore merkezli girişim, Hindistan’ın önde gelen “şimdi al, sonra öde” platformlarından biri olarak hizmet veriyor ve kullanıcılarına hızlı kredi çözümleri sunuyor. Müşterilerine son teknoloji finansal ürünlerle tutkuyla hizmet ettiğini ve sınırları aşmalarına yardımcı olduğunu söyleyen şirket, bireylerin ticari ve kişisel ihtiyaçlarını finanse etmeye yardımcı oluyor. Capital Float, son fonlamanın ardından toplamda 600 milyon dolar yatırım almış oldu ve büyümesini hızla sürdürmeye devam ediyor.

E-ticaret siteleri ve diğer firmalarla ortaklıklar yoluyla müşterilerine ulaşan Capital Float, Amazon India, Hindistan’ın edtech platformu Unacademy ve havayolu şirketi Spicejet gibi birçok yüksek profilli çevrimiçi platform ile birlikte çalışıyor. Girişimin ayrıca, küçük ve orta ölçekli işletmelere ulaşmak için ödeme firması Razorpay ile ve müşterilere kişisel finansman sağlamak için Walnut ile ortaklıkları var.

2013 yılında Gaurav Hinduja ve Sashank Rishyasringa tarafından Hindistan’da kurulan girişim, toplamda 2,5 milyondan fazla müşteriye ulaşıyor ve Capital Float kullanıcıları ayda 2 milyondan fazla alışveriş yapıyor. Şirketin kurucu ortağı Sashank Rishyasringa, girişimin yıl boyunca odak noktasının çoğunun çevrimiçi alanda olduğunu söylüyor.

Güncel İçerikler