İkinci el otomobil pazarı Kavak, 700 milyon dolar yatırımla 8.7 milyar dolar değerlemeye ulaştı

700 milyon dolar yatırım alan Kavak, 8,7 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Latin Amerika'nın en değerli ikinci şirketi olmayı başardı.

Latin Amerika’da ikinci el otomobil pazarı işleten Mexico City merkezli Kavak, bugün şirketin değerlemesini iki katından fazla artırarak 8,7 milyar dolara çıkaran E Serisi turunda 700 milyon dolar değerinde devasa bir yatırım aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz sene ekim ayında unicorn statüsüne ulaşan Kavak, yalnızca beş ay önce ise D serisi finansman turunda 485 milyon dolar yatırım alarak 4 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurmuştu. Bugünkü finansman turu, girişimin olağanüstü bir büyüme sağladığının kanıtı niteliğinde.

2016 yılında kurulan Kavak, son finansmanın ardından Latin Amerika’nın en değerli ikinci şirketi haline geldi. Cambridge, Massachusetts merkezli General Catalyst liderliğinde yürütülen E Serisinde, Tiger Global, Spruce House, D1, SEA, Founders Fund, Ribbit Capital, SoftBank ve bazı diğer isimler de karşımıza çıkıyor.

Kavak, sahteciliği azaltarak güvenilir işlemler vadederek ikinci el araba pazarında şeffaflık ve güvenlik amaçlayan çevrimiçi bir pazar yeri sunuyor. Girişim ayrıca, yapay zeka ve veri teknolojisini kullanarak kullanılmış araba standartlarını mekanik ve güvenlik açısından yükseltmeyi hedeflediğini söylüyor. Şirket, Latin Amerika’da otomotiv finansmanına erişimde devrim yaratmayı, veri teknolojisi ve yapay zeka sayesinde müşterilere finansal ürünlere erişim sağlamayı hedefliyor.

Kavak’ın kurucusu ve CEO’su Carlos García Ottati yaptığı açıklamada, “İkinci el otomobil pazarını veri ve yapay zeka teknolojisi aracılığıyla resmileştirme yeteneğimiz sayesinde iş modelimiz başarılı bir şekilde büyüyor, bu da otomobil satın alma ve satma sürecini kolaylaştırmamızı sağlıyor” sözlerine yer verdi.

Şu anda Meksika, Brezilya ve Arjantin’de 40 lojistik ve yenileme merkezi bulunan şirket, nisan ayındaki son fonlama sırasında Meksika ve Arjantin’deki 2.500’den fazla çalışan ve 20 lojistik ve yenileme merkeziyle birleşiyor.

Güncel İçerikler