Dijital kimlik doğrulama çözümleri sunan yerli girişim Techsign, 8.5 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

Geçtiğimiz yıl içerisinde hikayesine yer verdiğimiz yapay zeka destekli uçtan uca kimlik doğrulama ve eKYC çözümleri sunan yerli girişim Techsign, 8.5 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldığını duyurdu.

Yapay zeka destekli uçtan uca kimlik doğrulama ve eKYC çözümleri sunan yerli girişim Techsign, 8.5 milyon dolar değerleme ile girişim sermayesi yatırım ortaklığı Techmine’dan ilk yatırımını aldığını duyurdu. Bu finansman ile Techsign ülkemiz dijital kimlik alanında faaliyet gösteren en değerli şirket konumuna yükseldi.

Techsign, uzaktan müşteri edinimi, mali suçların önlenmesi, yaş ve sürücü belgesi doğrulama gibi süreçlerde kullanılan uçtan dijital kimlik doğrulama çözümleri ile tanınıyor. Finansal kurumlar başta olmak üzere e-ticaret, e-eğitim, tele sağlık ve çevrimiçi oyun sektörlerinde kullanılan bu çözümler ile şirketin aylık 1 milyonun üzerinde doğrulama hacmine ulaştığı biliniyor.

İş Bankası, ING Bank, Papara, Sahibinden, Coca Cola, Ford, Türkiye Finans, BNP Paribas gibi pek çok öncü firmaya çözüm sağlayan firma, oluşturduğu yerli pazarda lider pozisyonunu koruyor.

Techsign CEO’su ve kurucu ortağı Abdullah Kip “Dijital ortamda kimlik doğrulama ihtiyacının beklentilerin ötesinde arttığı bu dönem, yatırım yaptığımız alanda gurur verici başarılara imza atmamızı sağladı. Çalışma, öğrenme, eğlenme ve sosyalleşme hayatı dijitale taşınmış olan herkesin çevrimiçi servislere güvenle erişmesi için şirket olarak 100%’e yakın bir kimlik doğrulama başarısı sunuyoruz. Teknolojimiz ile yerli pazarda gösterdiğimiz başarıyı, Avrupa’da tekrarlamak için sabırsızlanıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Yatırım, Techsign için önemli ve başarılar ile dolu bir senenin sonunda gerçekleşti. Kullanıcı deneyiminden ödün vermeden güvenli, yasal ve ölçeklenebilir bir kimlik doğrulama standardı oluşturma hedefiyle yola çıkan Techsign, 2021 yılı ilk yarısında önceki senenin tamamına kıyasla gelirlerini 300% arttırırken, aylık bazda rekor doğrulama hacmine ulaştı. Şirket Nisan 2021’de eKYC ve AML için gerekli tüm teknolojileri sunduğu Prove ID KYC Platformunu duyurdu ve global ölçekte yasal uyumlu kimlik doğrulama garantisi sunan ilk şirket oldu. Bu platform Finances Online raporunda 2 global ödüle layık görüldü. Kart okuyucu ile kimlik doğrulama çözümü ilk satışı ise Haziran ayında duyurusundan hemen sonra gerçekleşti. Son bir senede Techsign ekibi 100% büyüdü.

Alınan yatırımın Avrupa büyüme hedefleri için kullanılacağını belirten Techsign yönetim kurulu başkanı Erdal Çokol “Arzumuz her alanda gençlerimize öncelik vermektir. Techsign aracılığı ile global vizyonu ve hırsları olan gençlerimizin arkasındayız.” ifadesi ile ekibe katılmak isteyen genç yeteneklere açık çağrıda bulundu.

Güncel İçerikler