Gayrimenkul yatırımının önündeki coğrafi engelleri kaldırmaya odaklanan Mynd, 807 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Gayrimenkul yatırımını herkes için erişilebilir kılmak amacıyla kurulan Mynd, 57,3 milyon dolar yatırım alarak 807 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Mynd Property Management, bugün QED Investors‘tan 57,3 milyon dolar yatırım alarak 807 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

2016 yılında Doug Brien ve Colin Wiel tarafından gayrimenkul yatırımını daha erişilebilir kılmak amacıyla kuruldu. Kaliforniya, Oakland merkezli şirket, küçük konut gayrimenkul sektöründe mülk sahipleri için verimliliği artırmasının yanı sıra, konut sakinleri için kiralık yaşam deneyimini geliştiriyor. Brien ve Wiel, yatırımcıların kiralık mülkleri bulmaları, finanse etmeleri, satın almaları ve yönetmeleri için %100 uzaktan bir platform ile hizmet veriyor. Gayrimenkul yatırımının önündeki coğrafi engelleri kaldırdığını söyleyen şirket, masaüstü arayüzü ve mobil uygulamaları aracılığıyla, ABD’nin her yerinden 25 şehirde yatırım yapmayı mümkün kılıyor.

Şu anda, ülke çapında 16 pazarda yaklaşık 8.000 birimi yöneten firma, coğrafi konumları ne olursa olsun yatırımcıların yatırım portföylerini genişletebilmeleri için önümüzdeki üç yıl içinde Indianapolis, Indiana ve Memphis, Tennessee dahil olmak üzere 15 ek pazara genişlemeyi planlıyor. Mynd, “yatırımcılara yüksek kaliteli mülk yönetimi ve mülkleri hakkında gerçek zamanlı veriler sağlayarak onları güçlendiriyoruz” diyerek gayrimenkul yatırımına ve müşterilerine verdikleri öneme dikkat çekiyor.

Mynd kurucu ortağı ve CEO’su Doug Brien, TechCrunch’a verdiği demeçte, geçen yıl platforma 1.849 ev eklediklerini, bu yıl ise hem perakende hem de kurumsal olarak yaklaşık 8.500 ekleme yolunda olduklarını söyledi. İşin perakende tarafında 4 binden fazla yatırımcıya sahip olan şirketin en büyük kurumsal müşterisi ise Invesco’dur. Pandemi döneminde insanların daha fazla esneklik istemesiyle kiralamanın yaygın hale geldiğini vurgulayan Brien, gayrimenkulü demokratikleştirmek için çalıştıklarını ve daha önce konumları gereği kısıtlanmış yatırımcılara erişilebilir olmak istediklerini belirtti.

Güncel İçerikler