Dublin merkezli gıda dağıtım şirketi Vromo, 8 milyon dolar yatırım aldı

Restoran işletmelerine anlık kuş bakışı görüş sunan Vromo, 8 milyon dolar yatırım aldı.

Bir gıda dağıtım yazılımı platformu geliştiren İrlandalı bir girişim olan Vromo, No Such Ventures tarafından yürütülen yeni bir finansman turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Alan Hickey ve Brian Hickey tarafından kurulan şirket, 2016 yılında teslimat hizmeti sağlayıcısı olarak hizmet vermeye başlamıştı. İrlanda dışına genişlemek ve sıcak yemek teslimatlarını takip etmek amacıyla Spatula adında başka bir girişimi satın alan şirket Vromo adıyla yeniden markalandı. Daha sonrasında gıda teslimatı için özel bir yazılım geliştiren şirket, şimdi restoran sektörüne odaklanmış bir SaaS platformu olarak hizmet veriyor; teslimat operasyonlarını otomatikleştirmek ve ölçeklendirmek için restoran markaları ve teslimat hizmeti sağlayıcılarıyla birlikte çalışıyor. Teslimat takip sürecini verimli hale getirmek için iş ortaklarına gerçek zamanlı kuş bakışı bir görüş sunarak teslimatları daha iyi takip edebilmelerine yardımcı oluyor.

250’den fazla şehirde hizmet veren Dublin merkezli platform, müşteri olarak 9.000’den fazla restorana sahip ve Doordash, Olo, Burger King ve Deliveroo gibi şirketlerle de işbirliği içinde olduğunu söylüyor. Şirket, yeni yatırımın girişimin büyüme planlarını hızlandırmak, daha fazla kişiyi ekibe katmak ve hem ABD hem de Avrupa’daki operasyonları için iş fırsatları yaratmak amacıyla kullanmayı planladığını söyledi.

Vromo başkanı Brian Hickey, birçok gıda teslimat firması gibi, Vromo’nun da pandemi döneminde olağanüstü bir büyüme gördüğüne dikkat çekti. Hickey, “Küresel restoran markalarının teslimat zorluklarını aşmalarına yardımcı olmak için en iyi konumda olduğuna inanıyoruz ve hız kazanırken No Such Ventures ekibinin yanımızda olmasından heyecan duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler