200 milyon dolar yatırım alan Canva, 40 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Uzun süredir kârlı olan ve nakit akışı olumlu olan Canva, 200 milyon dolarlık finansman turunun ardından 40 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Özel tasarım şirketi Canva, T. Rowe Price liderliğindeki yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım alarak 40 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Franklin Templeton, Sequoia Capital Global Equities, Bessemer Venture Partners, Greenoaks Capital, Dragoneer Investments, Blackbird, Felicis ve AirTree Ventures dahil olmak üzere yeni ve mevcut yatırımcılar da tura katıldı.

Tişörtten broşürlere kadar herkesin tasarım yapmasına izin veren Canva, bu yatırımın ardından Avustralya’daki konumu güçlendirdi ve piyasadaki en değerli yazılım şirketlerinden biri olmayı başardı. Canva kurucu ortağı ve CEO’Su Melanie Perkins ve ekibi, 2012 yılında Canva üzerinde çalışmaya başlamış, 2013’te ise Canva’yı piyasaya sürmüştü. 8 sene gibi kısa bir süre düşünüldüğünde, bugün Canva’nın 40 milyar dolar değerlemeye ulaşması oldukça önemli bir dönüm noktası diyebiliriz.

Canva, kullanıcılara çok fazla ince tasarım yapmadan, yüz binlerce şablonla tamamlanmış bileşenleri tasarımlarına sürükleyerek iyi sonuçlar elde edebilecekleri bir platform sağlıyor. Premium ve ücretsiz kullanım seçeneğine sahip olan Canva, kullanıcılara bir platform veya cihaz, dil veya fiyat fark etmeksizin herkes için erişilebilir bir platform.

190 ülkede 60 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı olan Canva’nın müşterileri arasında Salesforce, Marriott International, PayPal ve American Airlines gibi kurumsal şirket isimleri karşımıza çıkıyor. Şu anda 2 bin çalışanı olan şirket, yeni finansmanı önümüzdeki yıl bu sayıyı ikiye katlamak için kullanmayı planlıyor. Canva ayrıca, 2021’in sonuna kadar yıllık gelirde 1 milyar doları aşmayı beklediğini de belirtiyor.

Perkins, “Ücretsiz ürünümüzü kasıtlı olarak birkaç nedenden dolayı son derece cömert hale getiriyoruz. Hem pazarlamamız için hem de insanları tasarım yapmaları için güçlendirme misyonumuz açısından kritik öneme sahip” diyerek Canva’nın fiyat fark etmeksizin herkes için erişilebilir olmasına dikkat çekti.

Güncel İçerikler