Yerli girişim Colendi, 120 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil fintech girişimi Colendi, 120 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi Re-Pie Portföy, farklı alanlarda yaptığı yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Özellikle son dönemde yaptığı yatırımlar ile toplam portföy hacmini 3,8 milyar lira seviyesine çıkaran şirket, teknoloji ve yenilik odaklı iş modellerine yatırım yapmayı sürdürüyor.

Getir’den kısmi çıkışını yaparak yatırımcılarına 275 milyon TL temettü dağıtan Re-Pie, yeni unicorn olma potansiyeli taşıyan fintech platformu Colendi’ye, Colendi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu üzerinden yatırım yaptı.

“Fintech alanında yeni bir unicorn olacağına inanıyoruz.”

Colendi Yönetim Kurulu Başkanı Ian Hannam yaptığı açıklamada, 30 milyon dolarlık Seri A yatırımı ile Colendi’nin yurtdışına açılarak mevcut finans ve platform partneri portföyünü geliştirerek global pazarda daha güçlü olacağını belirtti.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin, “Girişimcisinden iş planına, yetkin ekibinden büyüme potansiyeline kadar her şeyiyle güvendiğimiz bir şirkete yatırım yaptık, Türkiye’den fintech alanında unicorn çıkmadı, Colendi’nin ilk olacağına inanıyoruz” dedi

30 milyon dolarlık yatırım turu tamamlandı

2017 yılında, dijital kimlik, kredi skorlama ve bunların entegre çalışacağı bir dijital platform oluşturmak amacıyla yola çıkan, fintech sektöründe yenilikçi ve büyüme potansiyeli yüksek olan Colendi, Re-Pie’ın liderliği üstlendiği 30 milyon dolarlık Seri A turunda, yabancı yatırımcılardan 18 milyon dolar ve Re-Pie Colendi GSYF’den ise 12 milyon dolar yatırım aldı. Birçok bireysel emeklilik fonu ve 100 yakın bireysel yatırımcının katıldığı fon, Re-Pie’ın sektöre kazandırdığı ‘tek şirket/tek fon’ yapısında tasarlandı.

Yatırım, Colendi A.Ş’nin yüzde 100’üne sahip İngiltere’de bulunan Colendi Holdings Limited şirketi üzerinden gerçekleştirildi.

“Colendi yönetim kadrosunu güçlendirdi”

120 milyon değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım alan Colendi, öte yandan önemli isimleri yönetim kadrosuna katarak güçlenmeyi sürdürdü. Yatırım turu sonrası JP Morgan ve Salomon Brothers’da 30 yılı aşkın tecrübesi olan ve bir dönem Global Borçlanma ve Sermaye Piyasaları birimlerinin başkanlığını da yapan Ian Hannam, Colendi Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Colendi, 30 milyon dolar tutarındaki yatırımı ürünlerini global arenada rekabete hazır hale getirmek, sunduğu hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmak ve yeni pazarlara açılarak büyümesini hızlandırmak üzere değerlendirmeyi planlıyor.

Ian Hannam, Bülent Tekmen ve Mihriban Ersin’den oluşan yönetim ekibi ve çok güçlü yatırımcı kadrosuna sahip şirket, tüketicilere yapay zeka ve büyük veriyi (big data) kullanan modern skorlama algoritması sayesinde önceleri finansal sistemin dışında kalan düşük riskli müşterilerine dünyanın en ulaşılabilir tüketici mikro kredisini ve yeni nesil finansal teknoloji servisleri sağlamayı hedefliyor.

8 atda 2.4 milyon müşteri erişimi

Sosyal, mobil, demografik, fatura ödeme verileri ve alışveriş geçmişi gibi birçok veriyi gerçek zamanda değerlendirebilen modern skorlama algoritması ile gelişmiş bir teknolojik alt yapıya sahip Colendi, 8 ayda platform partnerleri ile 2,4 milyon müşteri erişimi, 10 finansal ortağı ile 1,6 milyon üzerinde işlem ve 350 bin finansal aktif kullanıcıya ulaştı.

Güncel İçerikler