Küresel teknoloji şirketi Intuit, e-posta pazarlama şirketi MailChimp’i 12 milyar dolara satın alıyor

Intuit, küçük ve orta ölçekli işletmelere yenilikçi ve uçtan uca bir müşteri büyüme platformu sunmak için MailChimp'i 12 milyar dolar karşılığında satın alıyor.

Küresel teknoloji şirketi Intuit, küresel müşteri katılımı ve pazarlama şirketi olan MailChimp‘i satın alma sürecinde olduğuna dair sürekli söylentileri doğruladı. Şirket ayrıca, e-posta altyapı şirketini kurumsal görev alanına getirecek 12 milyar dolarlık işlemin detaylarını paylaştı.

12 milyon dolarlık nakit ve hisse senedi karşılığında planlanan satın alma işleminin, Intuit’in dünya çapında refahı güçlendirme misyonunu ve yapay zeka odaklı uzman bir platform olma stratejisini ilerletecek gözüküyor. Ayrıca, şirketin daha önce paylaştığı ve stratejik büyük bahisler (Big Bets) ismini verdiği hedeflerini hızlandırması bekleniyor.

Yapılan açıklamada, “2001 yılında Atlanta’da kurulan Mailchimp, e-posta pazarlama çözümleri sunarak yolculuğuna başladı ve güçlü, son teknoloji yapay zeka odaklı bir teknoloji yığını tarafından desteklenen müşteri tabanı ve pazarlama otomasyonunda küresel bir lider haline geldi” sözlerine yer verildi. Şirket, dünya genelinde 13 milyon toplam kullanıcı, aylık 2,4 milyon aktif kullanıcı ve 800.000 ücretli müşteri tabanına sahip.

Intuit ve Mailchimp birlikte, küçük ve orta ölçekli işletmeler için yenilikçi, uçtan uca bir müşteri büyüme platformu vizyonu sunmak için çalışacak ve onların işlerini çevrimiçi hale getirmelerine, işlerini pazarlamalarına, müşteri ilişkilerini yönetmelerine, bunlardan faydalanmalarına olanak tanıyacak.

Intuit CEO’su Sasan Goodarzi yaptığı açıklamada, “Mailchimp ve QuickBooks birlikte, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme, müşteri edinme ve elde tutma önündeki en büyük engellerini çözmeye yardımcı olacak” sözlerine yer verdi. Goodarzi, yeni satın alma işleminin, Intuit müşterilerinin işlerini büyütmelerine ve yürütmelerine yardımcı olmak için uçtan uca bir müşteri büyüme platformu sağlama vizyonunu geliştirdiğine dikkat çekti.

Güncel İçerikler