En az 150 milyon dolarlık yatırım turunda olan Getir, yakında decacorn mu oluyor?

Türk teknoloji şirketi Getir, edindiğimiz duyumlara göre en 150 milyon dolar civarında yeni bir yatırım alıyor. Bu tur eğer tamamlanırsa getir en az 1 milyar 171 milyon dolarlık yatırım almış olacak.

Getir’in önceki yatırım turlarını hatırlamak gerekirse;

Bloomberg’in haberine göre henüz adı açıklanmayan bu yatırımcıların kimler olduğu merak konusu haline geldi. En son 555 milyon dolarlık turunu düşünürsek, bu 150 milyon doların ara bir tur olduğunu söyleyebiliriz veya bu tura yeni yatırımcılar da katılırsa, 150 milyon doların çok üzerinde bir tur olarak da kapanabilir.

Açıkçası son dönemde şirketin ard arda aldığı yatırımları düşünürsek bu tur çok sürpriz olmayacak. Bu haberin teyidi yakında gerçekleşirse, bizi decacorn olması heyecanlandıracak.

Getir şu anda Türkiye dışında İngiltere’de yedi şehirde, Amsterdam, Paris ve Berlin’de faaliyet gösteriyor. Madrid ve Barselona operasyonları bu hafta başlıyor ve bu yıl içinde ABD’ye açılmayı planlıyor. Ayrıca marka bilinirliliğini arttırmak ve sevilen bir marka haline gelmek için de Tottenham, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi spor kulüplerine sponsor oluyor.

Getir, yakında decacorn mu oluyor?

Getir’in bu yatırım turu tamamlandığında artık decacorn yani 10 milyar dolar değerlemeyi aşan bir şirket olacağını da söyleyebiliriz. Veya bu turda kılpayı decacorn’luğu kaçırabilir de. ancak kurucuların bu başarıyı, bir sonraki maça bırakacağını hiç sanmıyorum.

Şirket, global düzeyde organik büyümenin yanı sıra satın almalar yoluyla yeni bir genişleme aşamasına da girdi. Tutarın açıklanmadığı bir işlemde İspanya merkezli teslimat uygulaması BLOK’u satın aldı ve yine çoğunluk hisseleri karşılığında 16 milyon dolara araç paylaşım platformu Moov’un büyük hissedarı oldu. Ayrıca Nazım Salur, n11.com ile de stratejik bir hisse satın alımı için görüşmelerin başladığını duyurmuştu.

Getir’i yakından takip ediyoruz. Yeni gelişmeleri anlık olarak duyurmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler