Yinelenen faturalar için ödeme platformu sağlayan Billogram, 45 milyon dolar yatırım aldı

Büyük ölçekli şirketlere faturalandırma platformu sağlayan Billogram, 45 milyon dolar yatırım aldı.

Yinelenen faturalandırma için ödeme platformu sağlayıcısı olan Stockholm merkezli Billogram, Partech’ten 45 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu.

2011 yılında Atlas Invoice ismiyle küçük ve orta büyüklükteki şirketlerle çalışmaya başlayan Billogram, birkaç yıl sonra, bugün işinin çoğunu oluşturan daha büyük işletmelerle çalışmaya yöneldi. Bugün, şirketlerin gelen nakit akışını izlemesine yardımcı olan ve faturalamanın genel idari yükünü azaltmayı amaçlayan on yaşındaki girişim, 45 milyon dolarlık fonu yeni pazarlara açılmak ve işgücünü ikiye katlamak için kullanmayı hedeflediğini söyledi. İsveç ve Almanya’da aktif olan şirket, Norveç, Finlandiya, İrlanda, Fransa, İspanya ve İtalya pazarına genişlemeyi planlıyor.

On yıl önce yalnızca dijitalleştirilmiş fatura hizmeti veren bir platform olarak yola başlayan şirket, artık müşteri ilişkilerini güçlendirmek, süreçleri otomatikleştirmek, maliyetleri düşürerek geliri artırmak amacıyla hizmet veriyor. Tek seferlik satın alımlara değil, yinelenen faturalandırmaya odaklanan girişim, Skanska Energi, Ownit ve Kry gibi müşterilerle çalışıyor. Billogram’ın CEO’su ve kurucusu Jonas Suijkerbuijk, 2020’de imzalanan anlaşmaların %300 arttığını ve bunun üzerine şirketin 2021’in ilk yarısında %50 daha fazla büyüdüğünü söyledi.

Bu turda Billogram’ın tek yatırımcısı olan Partech’in Genel Ortağı Omri Benayoun yaptığı açıklamada, şirketin piyasadaki boşluğu tespit ettikten sonra büyük ölçekli B2C kuruluşları için en gelişmiş platformu oluşturduğuna dikkat çekti. Benayoun, “Avrupa’daki önde gelen kamu hizmetleri, telekom, e-sağlık ve diğer tüm müşterilerle yaptığımız görüşmede, birinci sınıf bir faturalandırma ve ödeme deneyimi aracılığıyla etkileşim kurmak için Billogram’ın onlar için ne kadar değerli olduğunu fark ettik” diyerek şirketin sunduğu potansiyeli gördüklerini ve birlikte çalışmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Güncel İçerikler