Şenol Bayrak, Mercedes-Benz USA’de satış ve ürün yönetimi başkan yardımcısı oldu

Mercedes-Benz USA, 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere satış ve ürün yönetimi başkan yardımcısı pozisyonuna Şenol Bayrak‘ın atandığını duyurdu. Bayrak, 12 yıl sonra şirketten ayrılan ve Daimler dışındaki fırsatları takip edecek olan Adam Chamberlain‘in yerini aldı.

Bayrak, yeni görevinde Mercedes-Benz USA’nın üst düzey yönetim ekibinin bir üyesi olarak şirketin; satış, hacim planlaması, dağıtım operasyonları ve ürün yönetiminden genel sorumluluğa sahip olacak ve doğrudan Mercedes-Benz USA Başkanı ve CEO’su Dimitris Psillakis‘e rapor verecek.

Psillakis, “Şenol, elektrikli bir gelecek için gereken dönüşümümüzü hızlandırmaya yardımcı olacak deneyimli ve girişimci bir liderdir” dedi. Adam’a gelecekteki çabalarında en iyi dileklerimi sunuyor ve Daimler ve MBUSA ile geçirdiği süre boyunca gösterdiği özveri ve liderlik için en içten takdirimlerimi iletiyorum.”

Kariyerine 2004 yılında Daimler’de başlayan Bayrak, akıllı markada ürün ve proje yönetiminde çeşitli görevlerde bulundu. Almanya’da yaklaşık 9 yıl kaldıktan sonra, 2013 yılında Daimler Greater China Ltd’de kurumsal iletişim başkanı olarak hizmet vermek üzere Pekin’e taşındı. Bayrak, en son görevinde SUV ve Elektrikli modellerin ürün yönetimi, pazar istihbaratı ve rakip analizi direktörü olarak görev yapmak üzere Stuttgart’a döndü.

Almanya Frankfurt Goethe Üniversitesi’nden işletme yönetimi diplomasına sahip olan Bayrak, Atlanta’da görev yapacak.

Güncel İçerikler