Yerli oyun girişimi Gulliver’s Games, Boğaziçi Ventures liderliğinde 750 bin dolar tohum yatırım aldı

Doğan Akdağ'ın kurucusu olduğu yerli oyun girişimi Gulliver's Games, Boğaziçi Ventures'ın liderliğindeki yatırım turunu tamamladı.

Türkiye’de unicorn’ların çıkmasıyla birlikte oyun girişimciliğin öneminin kazandığı günümüzde girişimlere yapılan yeni yatırımları görmek ve bunları sizlere aktarmak oldukça güzel oldu.

Doğan Akdağ tarafından İstanbul’da kurulan yerli oyun girişimi Gulliver’s Games, Boğaziçi Ventures‘ın liderlik ettiği tohum turda; Amerika merkezli March Capital ve melek yatırımcı Özgür Aksoy‘dan 750 bin dolar yatırım aldı.

Tycoon türde oyunlar geliştiren girişim: Gulliver’s Games

Kurucusu Doğan, bize kuruluş hikayesiyle bana; “Peak ve King maceralarımdan sonra 2019’un sonunda İstanbul’a, Gulliver’i tek başıma kurma amacıyla geri döndüm. İlk 9 ay takımı genişletene  kadar, sadece hyper-casual’a odaklandık. 2020 Ağustos’undan itibaren bir yandan Tycoon mekaniğinin mimari ve tasarım alanında keşfetmeye başladık. İlk Tycoon demomuzu 2021 başında teste çıkardık ve metrikler bize doğru yolda gittiğimizi gösterdi. Bu süreçte de tohum yatırım turumuzu tamamladık ve şimdi ekibimizi genişleterek, ilk oyunumuzu global pazarda büyütmeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Yeni ofisimize çıktık ve remote değil, tamamen ofisten çalışıyoruz. Üretim sürecinde ekibin bir arada olmasının pozitif etkisinin paha biçilemez olduğuna inaniyoruz. Ayrıca ekibimizi genişleterek 10’a yakın istihdam edeceğiz.”

Gulliver’s Games’in açık pozisyonlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Doğan son olarak aldıkları yatırımla ilgili ise;

“Aldığımız yatırımla birlikte ilk hedefimiz, 1 senedir üzerine çalıştığımız alt yapımız ile Tycoon pazarının hakimi olmak. Bu yolda yeni oyunumuzun hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz. Genç ve yetenekli ekibimizi büyüterek uzun vadeli planlarımızı gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Doğan’ı yeni süreçlerinden ötürü tebrik ederim. Yakında kendisinin hikayesini egirişim’de paylaşacağız.

Güncel İçerikler